Pasta

Reijer Blankenspoor. Zaandam Albert Heijn, 1998.

Categorie: ingrediënten

Onderwerp: pasta

Serie:  AH eetboekenreeks

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

Links Recept Indeling boek Pastasoort Menugang Hoofdingrediënt Blz
  Vlindertjes met verse tomatensaus Gerecht 10-20 min farfalle voor- of bijgerecht vis- of schaaldieren 21
  ’Duivelse’ spaghetti* Gerecht 10-20 min spaghetti voor- of bijgerecht vegetarisch 22
  Spaghetti met spinazie* Gerecht 10-20 min spaghetti voor- of bijgerecht vegetarisch 23
  Driekleurige tagliatelle Gerecht 10-20 min tagliatelle voorgerecht vis- of schaaldieren 25
  Pastabonensoep Gerecht 10-20 min cravattini hoofdgerecht vlees 26
  Spaghetti met ei, spek, room en peterselie Gerecht 10-20 min spaghetti hoofdgerecht vlees 27
  Tweekleurige pasta met olie, knoflook en gedroogde tomaten* Gerecht 10-20 min paglia e fieno voorgerecht vegetarisch  28
  Snelle macaroni met Bolognese-saus Gerecht 10-20 min macaroni hoofdgerecht vlees 30
  Zwarte tagliatelle met zeevruchten Gerecht 10-20 min tagliatelle hoofdgerecht vis- of schaaldieren 32
  Fusilli in laagjes met ham Gerecht 10-20 min fusilli hoofdgerecht vlees 33
  Groene spaghetti met walnotenkaassaus* Gerecht 10-20 min spaghetti hoofdgerecht vegetarisch 34
  Tagliatelle met artisjokken Gerecht 10-20 min tagliatelle hoofdgerecht vlees 35
  Verse ravioli met kruiden* Gerecht 10-20 min ravioli hoofdgerecht vegetarisch 36
  Tagliatelle met sardineroom Gerecht 10-20 min tagliatelle hoofdgerecht vis- of schaaldieren 38
  Ravioli met knoflook, tomaat en rivierkreeftjes Gerecht 10-20 min ravioli hoofdgerecht vis- of schaaldieren 39
  Tortelloni op Napolitaanse wijze* Gerecht 10-20 min tortelloni hoofdgerecht vegetarisch 40
  Sedanini met tomaatblokjes, mozzarella en basilicum* Gerecht 10-20 min Sedanini hoofdgerecht vegetarisch 41
  Pipe rigate met tonijnsaus Gerecht 10-20 min pipe rigate hoofdgerecht vis- of schaaldieren 43
  Dunne spaghetti met surimi en sugarsnaps Gerecht 10-20 min spaghettini hoofdgerecht vis- of schaaldieren 44
  Penne met gorgonzolasaus, walnoten en pistachenoten* Gerecht 10-20 min penne hoofdgerecht vegetarisch 45
  Macaroni met spek en kaas Gerecht 10-20 min macaroni hoofdgerecht vlees 46
00 Spaghettini met citroen en gerookte-zalmsteaks Gerecht 10-20 min spaghettini voor- of lunchgerecht vis- of schaaldieren 47
  Reginone met varkenshaas en rozemarijn Gerecht 10-20 min tagliatelle hoofdgerecht vlees 49
  Spaghetti met rucola* Gerecht 10-20 min spaghetti hoofdgerecht vegetarisch 50
  Romige tortelloni* Gerecht 10-20 min tortelloni hoofdgerecht vegetarisch 51
x00 Tweekleurige spaghetti uit Umbrië Gerecht 10-20 min paglia e fieno hoofdgerecht vlees 52
  Tagliatelle met hazenrug en bundelzwammen Gerecht 10-20 min tagliatelle hoofdgerecht wild- of gevogelte 53
  Penne rigate met broccoli * Gerecht 20-35 min penne voor- of bijgerecht vegetarisch 55
  Courgettesoep met aneletti* Gerecht 20-35 min aneletti voor- of lunchgerecht vegetarisch 56
  Penne uit Amatrice Gerecht 20-35 min penne hoofdgerecht vlees 57
  Pastaoortjes met paddenstoelen en gegrilde groente* Gerecht 20-35 min orecchiette hoofdgerecht vegetarisch 58
  Tagliatelle uit Genua* Gerecht 20-35 min tagliatelle lunchgerecht vegetarisch 59
  Minestronesoep* Gerecht 20-35 min macaroni hoofdgerecht vegetarisch 60
  Tagliatelle met kippenlevertjes, salie en bacon Gerecht 20-35 min tagliatelle hoofdgerecht wild- of gevogelte 62
  Groene spaghetti met lentegroenten* Gerecht 20-35 min spaghetti hoofdgerecht vegetarisch 63
  Driekleurige spiraaltjes met gehaktballetjes Gerecht 20-35 min fusilli hoofdgerecht vlees 64
  Campagnole met rode saus Gerecht 20-35 min campagnole hoofdgerecht wild- of gevogelte 65
  Spaghetti met pestosaus* Gerecht 20-35 min spaghetti voor- of lunchgerecht vegetarisch 66
00 Rotelle met kip, tomaten en champignons Gerecht 20-35 min rotelle hoofdgerecht wild- of gevogelte 68
  Gegratineerde macaroni Gerecht 20-35 min macaroni hoofdgerecht vlees 69
  Spiraaltjes met hamtomatensaus Gerecht 20-35 min fusilli hoofdgerecht vlees 70
  Groene lasagne met kip en shiitake Gerecht 20-35 min lasagne hoofdgerecht wild- of gevogelte 71
  Lasagne met paddenstoelensaus* Gerecht 20-35 min lasagne hoofdgerecht vegetarisch 73
  Gegratineerde tortellini* Gerecht 20-35 min tortellini hoofdgerecht vegetarisch 74
  Driekleurige spaghetti met mosselen Gerecht 20-35 min spaghetti hoofdgerecht vis- of schaaldieren 75
  Pastavlindertjes met pizzareepjes* Gerecht 20-35 min farfalle hoofdgerecht vegetarisch 76
  Spaghetti met snijbonen en rode pesto* Gerecht 20-35 min spaghetti hoofdgerecht vlees 77
  Salade van lasagne, gerookte kip en tonijnsaus Gerecht 35 min + lasagne hoofdgerecht vis- of schaaldieren 79
  Pastasalade in radicchio Gerecht 35 min + farfalle voor- of buffetgerecht vlees 80
  Pasta-tonijnsalade Gerecht 35 min + pipe rigate voor- of buffetgerecht vis- of schaaldieren 81
  Lasagne met ricotta en pesto* Gerecht 35 min + lasagne hoofdgerecht vegetarisch 82
  Spaghetti Bolognese Gerecht 35 min + spaghetti hoofdgerecht vlees 83
  Aubergine-pastataart* Gerecht 35 min + macaroni hoofdgerecht vegetarisch 84
  Rotelle met auberginetomatensaus* Gerecht 35 min + rotelle hoofdgerecht vegetarisch 86
  Gegratineerde sedanini uit de oven Gerecht 35 min + sedanini hoofdgerecht vlees 87
  Vislasagne Gerecht 35 min + lasagne hoofdgerecht vis- of schaaldieren 88
  Cannelloni met ricotta en spinazie* Gerecht 35 min + cannelloni hoofdgerecht vegetarisch 89
  Kikkererwtensoep met fusilli* Gerecht 35 min + fusilli voor- of lunchgerecht vegetarisch 90
  Klassieke lasagne Gerecht 35 min + lasagne hoofdgerecht vlees 92
  Cannelloni uit Napoli Gerecht 35 min + cannelloni hoofdgerecht vlees 93
           

Inhoudsopgave

Voorwoord: tweeduizend jaar pasta 5

Hoofdstuk 1: Pasta, ongekend veelzijdig 6

Pastakunde 7

Goede partners van pasta 9

Zo maakt u zelf verse pasta 10

Pasta en wijn 11

Gouden regels voor het koken van pasta 12

Recepten:

Hoofdstuk 2: Pasta als bijgerecht 14

Hoofdstuk 3: Gerechten Gerecht 10-20 minuten 18

Hoofdstuk 4: Gerechten Gerecht 20-35 minuten 54

Hoofdstuk 5: Gerechten 35 minuten en langer 78

Index op alfabet 94

Aanduiding vegetarische gerechten 94

 
Index op pastasoort 95
  • Aneletti
    • Courgettesoep met aneletti 56
  • Campagnole
    • Campagnole met rode saus 65
  • Cannelloni
    • Cannelloni met ricotta en spinazie* 89
    • Cannelloni uit Napoli 93
  • Cappeletti
    • Cappelettisoep 18
  • Cravattini
    • Pasta-bonensoep 26
  • Farfalle
    • Pastavlindertjes met walnoten en citroen 15
    • Vlindertjes met verse tomatensaus 21
    • Pastavlindertjes met pizzareepjes 76
    • Pastasalade in radicchio 80
  • Fusilli
    • Fusilli in laagjes met ham 33
    • Driekleurige spiraaltjes met gehaktballetjes 64
    • Spiraaltjes met hamtomatensaus 70
    • Kikkererwtensoep met fusilli* 90
  • Lasagne
    • Groene lasagne met kip en shiitake 71
    • Lasagne met paddenstoelensaus* 73
    • Salade van lasagne, gerookte kip en tonijnsaus 79
    • Lasagne met ricotta en pesto* 82
    • Vislasagne 88
    • Klassieke lasagne 92
  • Macaroni
    • Snelle macaroni met Bolognese-saus 30
    • Macaroni met spek en kaas 46
    • Minestronesoep 60
    • Gegratineerde macaroni 69
    • Aubergine-pastataart* 84
  • Orecchiette
    • Pastaoortjes met paddenstoelen en gegrilde
  • Paglia e fieno
  • Penne
    • Penne met gorgonzolasaus, walnoten en pistachenoten* 45
    • Penne rigate met broccoli 55
    • Penne uit Amatrice 57
  • Pipe rigate
    • Pipe rigate met tonijnsaus 43
    • Pasta-tonijnsalade 81
  • Ravioli
    • Verse ravioli met kruiden* 36
    • Ravioli met knoflook, tomaat en rivierkreeftjes 39
  • Rotelle
  • Sedanini
    • Sedanini met oregano 15
    • Sedanini met tomaatblokjes, mozzarella en basilicum* 41
    • Gegratineerde sedanini uit de oven 87
  • Spaghetti
    • Spaghetti met knoflook en basilicum 16
    • Zwarte spaghetti met roomsaus en cocktailgarnalen 20
    • ’Duivelse’ spaghetti* 22
    • Spaghetti met spinazie 23
    • Spaghetti met ei, spek, room en peterselie 27
    • Pikante spaghetti 29
    • Groene spaghetti met walnotenkaassaus* 34
    • Spaghetti met rucola 50
    • Groene spaghetti met lentegroenten 63
    • Spaghetti met pestosaus 66
    • Driekleurige spaghetti met mosselen 75
    • Spaghetti met snijbonen en rode pesto 77
    • Spaghetti Bolognese 83
  • Spaghettini
  • Tagliatelle
    • Tagliatelle met olijven en pijnboompitten 14
    • Tagliatelle met groene peperkorrels 16
    • Verse tagliatelle met boter en salie 16
    • Tagliatelle met citroen en basilicum 17
    • Driekleurige tagliatelle 25
    • Zwarte tagliatelle met zeevruchten 32
    • Tagliatelle met artisjokken 35 
    • Tagliatelle met sardineroom 38
    • Reginone met varkenshaas en rozemarijn 49
    • Tagliatelle met hazenrug en bundelzwammen 53
    • Tagliatelle uit Genua 59
    • Tagliatelle met kippenlevertjes, salie en bacon 62
  • Tortellini
    • Gegratineerde tortellini* 74
  • Tortelloni
    • Tortelloni op Napolitaanse wijze* 40
    • Romige tortelloni* 51
Index op menugang
  • Bijgerecht
    • Tagliatelle met olijven en pijnboompitten 14
    • Pastavlindertjes met walnoten en citroen 15
    • Sedanini met oregano 15
    • Spaghetti met knoflook en basilicum 16
    • Tagliatelle met groene peperkorrels 16
    • Verse tagliatelle met boter en salie 16
    • Dunne spaghetti met broodkruin en olijfolie17
    • Tagliatelle met citroen en basilicum 17
  • Voorgerecht
    • Zwarte spaghetti met roomsaus en cocktailgarnalen 20
    • Driekleurige tagliatelle 25
    • Tweekleurige pasta met olie, knoflook en gedroogde tomaten 28
    • Salade van lasagne, gerookte kip en tonijnsaus 79
  • Voor- of bijgerecht
    • Vlindertjes met verse tomatensaus 21
    • ’Duivelse’ spaghetti* 22
    • Spaghetti met spinazie 23
    • Penne rigate met broccoli 55
    • Voor- of buffetgerecht
    • Pastasalade in radicchio 80
    • Pasta-tonijnsalade 81
  • Voor- of buffetgerecht
    • Salade van lasagne, gerookte kip en tonijnsaus 79
  • Voor- of lunchgerecht
  • Lunchgerecht 
    • Tagliatelle uit Genua 59
  • Hoofdgerecht
    • Pasta-bonensoep 26
    • Spaghetti met ei, spek, room en peterselie 27
    • Pikante spaghetti 29
    • Snelle macaroni met Bolognese-saus 30
    • Zwarte tagliatelle met zeevruchten 32
    • Fusilli in laagjes met ham 33
    • Groene spaghetti met walnotenkaassaus* 34
    • Tagliatelle met artisjokken 35
    • Verse ravioli met kruiden* 36
    • Tagliatelle met sardineroom 38
    • Ravioli met knoflook, tomaat en rivierkreeftjes 39
    • Tortelloni op Napolitaanse wijze* 40
    • Sedanini met tomaatblokjes, mozzarella en basilicum* 41
    • Pipe rigate met tonijnsaus 43
    • Dunne spaghetti met surimi en sugarsnaps 44
    • Penne met gorgonzolasaus, walnoten en pistachenoten* 45
    • Macaroni met spek en kaas 46
    • Spaghettini met citroen en gerookte-zalmsteaks 47
    • Reginone met varkenshaas en rozemarijn 49
    • Spaghetti met rucola 50
    • Romige tortelloni* 51
    • Tweekleurige spaghetti uit Umbrië 52
    • Tagliatelle met hazenrug en bundelzwammen 53
    • Penne uit Amatrice 57
    • Pastaoortjes met paddenstoelen en gegrilde groente* 58
    • Minestronesoep 60
    • Tagliatelle met kippenlevertjes, salie en bacon 62
    • Groene spaghetti met lentegroenten 63
    • Driekleurige spiraaltjes met gehaktballetjes 64
    • Campagnole met rode saus 65
    • Rotelle met kip, tomaten en champignons 68
    • Gegratineerde macaroni 69
    • Spiraaltjes met hamtomatensaus 70
    • Groene lasagne met kip en shiitake 71
    • Lasagne met paddenstoelensaus* 73
    • Gegratineerde tortellini* 74
    • Driekleurige spaghetti met mosselen 75
    • Pastavlindertjes met pizzareepjes 76
    • Spaghetti met snijbonen en rode pesto 77
    • Lasagne met ricotta en pesto* 82
    • Spaghetti Bolognese 83
    • Aubergine-pastataart* 84
    • Rotelle met auberginetomatensaus* 86
    • Gegratineerde sedanini uit de oven 87
    • Vislasagne 88
    • Cannelloni met ricotta en spinazie* 89
    • Klassieke lasagne 92
    • Cannelloni uit Napoli 93

Index op ingrediënten

  • Vegetarische pastaschotels
    • Duivelse’ spaghetti* 22
    • Spaghetti met spinazie* 23
    • Tweekleurige pasta met olie, knoflook en gedroogde tomaten*  28
    • Groene spaghetti met walnotenkaassaus* 34
    • Verse ravioli met kruiden* 36
    • Tortelloni op Napolitaanse wijze* 40
    • Sedanini met tomaatblokjes, mozzarella en basilicum* 41
    • Penne met gorgonzolasaus, walnoten en pistachenoten* 45
    • Spaghetti met rucola* 50
    • Romige tortelloni* 51
    • Penne rigate met broccoli * 55
    • Courgettesoep met aneletti* 56
    • Pastaoortjes met paddenstoelen en gegrilde groente* 58
    • Tagliatelle uit Genua* 59
    • Minestronesoep* 60
    • Groene spaghetti met lentegroenten* 63
    • Spaghetti met pestosaus* 66
    • Lasagne met paddenstoelensaus* 73
    • Gegratineerde tortellini* 74
    • Pastavlindertjes met pizzareepjes* 76
    • Lasagne met ricotta en pesto* 82
    • Aubergine-pastataart* 84
    • Rotelle met auberginetomatensaus* 86
    • Cannelloni met ricotta en spinazie* 89
    • Kikkererwtensoep met fusilli* 90
  • Pasta met vis- of schaaldieren
    • Vlindertjes met verse tomatensaus 21
    • Driekleurige tagliatelle 25
    • Zwarte tagliatelle met zeevruchten 32
    • Tagliatelle met sardineroom 38
    • Ravioli met knoflook, tomaat en rivierkreeftjes 39
    • Pipe rigate met tonijnsaus 43
    • Dunne spaghetti met surimi en sugarsnaps 44
    • Spaghettini met citroen en gerookte-zalmsteaks 47
    • Driekleurige spaghetti met mosselen 75
    • Salade van lasagne, gerookte kip en tonijnsaus 79
    • Pasta-tonijnsalade 81
    • Vislasagne 88
  • Pasta met vlees
    • Pastabonensoep 26
    • Spaghetti met ei, spek, room en peterselie 27
    • Snelle macaroni met Bolognese-saus 30
    • Fusilli in laagjes met ham 33
    • Tagliatelle met artisjokken 35
    • Macaroni met spek en kaas 46
    • Reginone met varkenshaas en rozemarijn 49
    • Tweekleurige spaghetti uit Umbrië 52
    • Penne uit Amatrice 57
    • Driekleurige spiraaltjes met gehaktballetjes 64
    • Gegratineerde macaroni 69
    • Spiraaltjes met hamtomatensaus 70
    • Spaghetti met snijbonen en rode pesto* 77
    • Pastasalade in radicchio 80
    • Spaghetti Bolognese 83
    • Gegratineerde sedanini uit de oven 87
    • Klassieke lasagne 92
    • Cannelloni uit Napoli 93
  • Pasta met wild- of gevogelte
    • Tagliatelle met hazenrug en bundelzwammen 53
    • Tagliatelle met kippenlevertjes, salie en bacon 62
    • Campagnole met rode saus 65
    • Rotelle met kip, tomaten en champignons 68
    • Groene lasagne met kip en shiitake 71