Roerbakken

Reijer Blankenspoor, Zaandam, Albert Heijn, 1999.

Categorie: ingrediënten

Onderwerp: roerbakken

Serie: AH eetboekenreeks

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

Links Recept Indeling
boek
Soort schotel Menugang Ingrediënten Blz
00 Knapperige Indiase mosselsalade Gerecht binnen 10 min vis- schaaldieren voorgerecht mosselen 13
  Chinese rivierkreeftjes met prei Gerecht binnen 10 min vis- schaaldieren voor- of lunchgerecht rivierkreeft 14
  Mexicaanse gevulde slabladeren* Gerecht binnen 10 min vegetarisch voor- of lunchgerecht   15
  Garnalen met komkommer en dille Gerecht binnen 10 min vis- schaaldieren voorgerecht   16
  Zalm met citroen in dilleolie Gerecht binnen 10 min vis- schaaldieren lunchgerecht   17
  Sugarsnaps met taugé en ananasblokjes* Gerecht binnen 10 min vegetarisch bijgerecht   19
  Witlof met Zeeuws spek en appelstroop Gerecht binnen 10 min vlees bijgerecht   20
  Fruits de mer ’cajun style’ Gerecht binnen 10 min vis- schaaldieren hoofdgerecht   21
  Biefstukplakjes in een jasje van kokos Gerecht binnen 10 min vlees hoofdgerecht   22
  Oriëntaalse peterseliemosselen Gerecht binnen 10 min vis- schaaldieren hoofdgerecht   23
  Mieschotel met garnalen en ham Gerecht binnen 10 min vis- schaaldieren hoofdgerecht   24
  Broccoli met hamreepjes en mosterdroom Gerecht binnen 10 min vlees hoofdgerecht   25
  Oriëntaalse cocktailspiesjes Gerecht 10-20 min gevogelte borrelhapje, amuse   27
  Oosterse spinaziesalade met tofu* Gerecht 10-20 min vegetarisch voorgerecht   28
  Mexicaanse limoensoep met kip Gerecht 10-20 min gevogelte voorgerecht   29
  Gemarineerde kipfilet met rucola Gerecht 10-20 min gevogelte voorgerecht   25
  Mexicaanse ’wraps’ Gerecht 10-20 min vis- schaaldieren lunchgerecht   31
  Thaise kokosgroenten* Gerecht 10-20 min vegetarisch bijgerecht   32
  Curry van verse ananas en pinda’s* Gerecht 10-20 min vegetarisch bijgerecht   34
  Bleekselderij met walnoten* Gerecht 10-20 min vegetarisch bijgerecht   35
00 Pompoen met peultjes en koriander* Gerecht 10-20 min vegetarisch bijgerecht pompoen, peultjes 36
  Tjap tjoy Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   37
  Kippenlevertjes met appel Gerecht 10-20 min gevogelte hoofdgerecht   25
  Ratatouille* Gerecht 10-20 min vegetarisch hoofdgerecht   40
  Italiaanse biefreepjes Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   41
  Zwaardvis met currygroenten Gerecht 10-20 min vis- schaaldieren hoofdgerecht   42
  Fruits de mer met asperges en kervel Gerecht 10-20 min vis- schaaldieren hoofdgerecht   43
  Rodecurryrijst met biefreepjes en mango Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   44
  Asperges met saffraandressing Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   46
  Varkenshaas met kousenband en citroen Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   47
  Boeuf Stroganoff Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   48
  Thaise groenten met couscous* Gerecht 10-20 min vegetarisch hoofdgerecht   49
  Gevulde pitabroodjes Gerecht 10-20 min gevogelte hoofdgerecht   51
00 Shoarmavlees met pompoen en maïs Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht shoarmavlees 52
  Mongools lamsvlees met sesamzaad en gember Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   53
x00 Runderreepjes in minestronesaus Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht runderreepjes 54
  Lamsvlees met sinaasappelsaus Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   55
  Kalkoenreepjes op Chinese wijze Gerecht 10-20 min gevogelte hoofdgerecht   56
  Rundvleescurry met basilicum Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   58
  Zoetzure cocktailgarnalen en asperges Gerecht 10-20 min vis- schaaldieren hoofdgerecht   59
  Entrecote met appel Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   60
  Pittige varkenshaas met tropisch fruit en korianderyoghurt Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   61
  Romige Caribische vis met ananas en munt Gerecht 10-20 min vis- schaaldieren hoofdgerecht   63
  Anijsvarkenshaasrolletjes in sinaasappelsojasaus Gerecht 10-20 min vlees hoofdgerecht   64
  Fruitwafels Gerecht 10-20 min zoet nagerecht   65
  Pastasalade* Gerecht 20 min + vegetarisch lunchgerecht   67
  Rouget barbet met gemberdressing Gerecht 20 min + vis- schaaldieren hoofdgerecht   68
  Fazantenreepjes in paddenstoelensaus Gerecht 20 min + gevogelte hoofdgerecht   69
  Afrikaanse kip met rozijnen en pijnboompitten Gerecht 20 min + gevogelte hoofdgerecht   70
  Lamsvlees met spinazie Gerecht 20 min + vlees hoofdgerecht   71
  Tortilla's met gemarineerde kalkoenreepjes en paddenstoelen Gerecht 20 min + gevogelte hoofdgerecht   73
x00 Kleurige visschotel Gerecht 20 min + vis- schaaldieren hoofdgerecht   74
  Eendenborst met citrusschilletjes Gerecht 20 min + gevogelte hoofdgerecht   75
  Appelpruimencompote met pijnboompitten Gerecht 20 min + zoet nagerecht   76
  Chili sin carne* Gerecht 20 min + vegetarisch hoofdgerecht   77
00 Plakjes varkensfilet met mango en cashewnoten Gerecht 20 min + vlees hoofdgerecht varkensfilet 78
  Gemarineerde eendenborst met granaatappel Gerecht 20 min + gevogelte hoofdgerecht   80
  Taco’s met paddenstoelen en kaas* Gerecht 20 min + vegetarisch hoofdgerecht   81
  Spruitjes met Italiaanse kruiden* Gerecht 20 min + vegetarisch hoofdgerecht   82
  Rode mie met varkensreepjes Gerecht 20 min + vlees hoofdgerecht   83
  Indiase stoombroodjes met gehakt en groenten Andere kooktechniek vlees lunchgerecht   85
  Gefrituurde groentebundeltjes Andere kooktechniek groente bijgerecht   87
  Theegerookte kipfilet Andere kooktechniek gevogelte voor- of lunchgerecht   86
  Kerrieaardappels Andere kooktechniek groente bijgerecht   88
  Chinese honingkip Andere kooktechniek gevogelte hoofdgerecht   89
  Op groenten gestoomde kabeljauw Andere kooktechniek vis- schaaldieren hoofdgerecht   91
  Gefrituurde gehaktballetjes met koriander Andere kooktechniek vlees hoofdgerecht   92
  Geroosterde tonijn met kruiden Andere kooktechniek vis- schaaldieren hoofdgerecht   93

Inhoudsopgave

Voorwoord: een eeuwenoude moderne kooktechniek 5

Hoofdstuk 1: de techniek van het roerbakken 6

De wok 7

Snijtechnieken 8

De juiste ingrediënten 9

Andere kooktechnieken met de wok 10

Roerbakgerechten en wijn 11

Recepten

Hoofdstuk 2: Gerecht binnen 10 minuten 12

Hoofdstuk 3: Gerecht 10-20 minuten 26

Hoofdstuk 4: 20 minuten en langer 66

Hoofdstuk 5: Andere kooktechnieken met de wok 84

Index

Index op alfabet 94

Index recepten per hoofdstuk 95

 

Index op soort
  • Vegetarische roerbakschotels
    • Mexicaanse gevulde slabladeren* 15
    • Sugarsnaps met taugé en ananasblokjes* 19
    • Oosterse spinaziesalade met tofu* 28
    • Thaise kokosgroenten* 32
    • Curry van verse ananas en pinda’s* 34
    • Bleekselderij met walnoten* 35
    • Pompoen met peultjes en koriander* 36
    • Ratatouille* 40
    • Thaise groenten met couscous* 49
    • Pastasalade* 67
    • Chili sin carne* 77
    • Taco’s met paddenstoelen en kaas* 81
    • Spruitjes met Italiaanse kruiden* 82
  • Roerbakschotels met vlees
    • Witlof met Zeeuws spek en appelstroop 20
    • Biefstukplakjes in een jasje van kokos 22
    • Broccoli met hamreepjes en mosterdroom 25
    • Tjap tjoy 37
    • Italiaanse biefreepjes 41
    • Rodecurryrijst met biefreepjes en mango 44
    • Asperges met saffraandressing 46
    • Varkenshaas met kousenband en citroen 47
    • Boeuf Stroganoff 48
    • Shoarmavlees met pompoen en maïs 52
    • Mongools lamsvlees met sesamzaad en gember 53
    • Runderreepjes in minestronesaus 54
    • Lamsvlees met sinaasappelsaus 55
    • Rundvleescurry met basilicum 58
    • Entrecote met appel 60
    • Pittige varkenshaas met tropisch fruit en korianderyoghurt 61
    • Anijsvarkenshaasrolletjes in sinaasappelsojasaus 64
    • Lamsvlees met spinazie 71
    • Plakjes varkensfilet met mango en cashewnoten  78
    • Rode mie met varkensreepjes 83
    • Indiase stoombroodjes met gehakt en groenten 85
    • Gefrituurde gehaktballetjes met koriander 92
  • Roerbakschotels met gevogelte
    • Gemarineerde kipfilet met rucola 25
    • Kippenlevertjes met appel 25
    • Oriëntaalse cocktailspiesjes 27
    • Mexicaanse limoensoep met kip 29
    • Gevulde pitabroodjes 51
    • Kalkoenreepjes op Chinese wijze 56
    • Fazantenreepjes in paddenstoelensaus 69
    • Afrikaanse kip met rozijnen en pijnboompitten 70
    • Tortilla's met gemarineerde kalkoenreepjes en paddenstoelen 73
    • Eendenborst met citrusschilletjes 75
    • Gemarineerde eendenborst met granaatappel 80
    • Theegerookte kipfilet 86
    • Chinese honingkip 89
      groente  
    • Gefrituurde groentebundeltjes 87
      Kerrieaardappels 88
  • Roerbakschotels met vis- of
    schaaldieren
    • Knapperige Indiase mosselsalade 13
    • Chinese rivierkreeftjes met prei 14
    • Garnalen met komkommer en dille 16
      Zalm met citroen in dilleolie 17
    • Fruits de mer ’cajun style’ 21
    • Oriëntaalse peterseliemosselen 23
    • Mieschotel met garnalen en ham 24
    • Mexicaanse ’wraps’ 31
    • Zwaardvis met currygroenten 42
    • Fruits de mer met asperges en kervel 43
    • Zoetzure cocktailgarnalen en asperges 59
    • Romige Caribische vis met ananas en munt 63
    • Rouget barbet met gemberdressing 68
    • Kleurige visschotel 74
    • Op groenten gestoomde kabeljauw 91
    • Geroosterde tonijn met kruiden 93
  • Roerbakschotels zoet
    • Fruitwafels 65
    • Appelpruimencompote met pijnboompitten 76

 

 

 

Index op menugang
  • Amuses
    •  Oriëntaalse cocktailspiesjes 27
  • Voorgerechten
    • Knapperige Indiase mosselsalade 13
    • Chinese rivierkreeftjes met prei 14
    • Mexicaanse gevulde slabladeren* 15
    • Garnalen met komkommer en dille 16
    • Gemarineerde kipfilet met rucola 25
    • Oosterse spinaziesalade met tofu* 28
    • Mexicaanse limoensoep met kip 29
    • Theegerookte kipfilet 86
  • Hoofdgerechten
    • Fruits de mer ’cajun style’ 21
    • Biefstukplakjes in een jasje van kokos 22
    • Oriëntaalse peterseliemosselen 23
    • Mieschotel met garnalen en ham 24
    • Kippenlevertjes met appel 25
    • Broccoli met hamreepjes en mosterdroom 25
    • Tjap tjoy 37
    • Ratatouille* 40
    • Italiaanse biefreepjes 41
    • Zwaardvis met currygroenten 42
    • Fruits de mer met asperges en kervel 43
    • Rodecurryrijst met biefreepjes en mango 44
    • Asperges met saffraandressing 46
    • Varkenshaas met kousenband en citroen 47
    • Boeuf Stroganoff 48
    • Thaise groenten met couscous* 49
    • Gevulde pitabroodjes 51
    • Shoarmavlees met pompoen en maïs 52
    • Mongools lamsvlees met sesamzaad en gember 53
    • Runderreepjes in minestronesaus 54
    • Lamsvlees met sinaasappelsaus 55
    • Kalkoenreepjes op Chinese wijze 56
    • Rundvleescurry met basilicum 58
    • Zoetzure cocktailgarnalen en asperges 59
    • Entrecote met appel 60
    • Pittige varkenshaas met tropisch fruit en korianderyoghurt 61
    • Romige Caribische vis met ananas en munt 63
    • Anijsvarkenshaasrolletjes in sinaasappelsojasaus 64
    • Rouget barbet met gemberdressing 68
    • Fazantenreepjes in paddenstoelensaus 69
    • Afrikaanse kip met rozijnen en pijnboompitten 70
    • Lamsvlees met spinazie 71
    • Tortilla's met gemarineerde kalkoenreepjes en paddenstoelen 73
    • Kleurige visschotel 74
    • Eendenborst met citrusschilletjes 75
    • Chili sin carne* 77
    • Plakjes varkensfilet met mango en cashewnoten  78
    • Gemarineerde eendenborst met granaatappel 80
    • Taco’s met paddenstoelen en kaas* 81
    • Spruitjes met Italiaanse kruiden* 82
    • Rode mie met varkensreepjes 83
    • Chinese honingkip 89
    • Op groenten gestoomde kabeljauw 91
    • Gefrituurde gehaktballetjes met koriander 92
    • Geroosterde tonijn met kruiden 93
  • Bijgerechten
    • Sugarsnaps met taugé en ananasblokjes* 19
    • Witlof met Zeeuws spek en appelstroop 20
    • Thaise kokosgroenten* 32
    • Curry van verse ananas en pinda’s* 34
    • Bleekselderij met walnoten* 35
    • Pompoen met peultjes en koriander* 36
    • Gefrituurde groentebundeltjes 87
    • Kerrieaardappels 88
  • Lunchgerechten
    • Chinese rivierkreeftjes met prei 14
    • Mexicaanse gevulde slabladeren* 15
    • Zalm met citroen in dilleolie 17
    • Mexicaanse ’wraps’ 31
    • Pastasalade* 67
    • Indiase stoombroodjes met gehakt en groenten 85
    • Theegerookte kipfilet 86
  • Nagerechten
    • Fruitwafels 65
    • Appelpruimencompote met pijnboompitten 76
  • Borrelhapjes
    • Oriëntaalse cocktailspiesjes 27
ndex op menugang
  • Amuse
    •  Oriëntaalse cocktailspiesjes 27
  • Voorgerechten
    • Knapperige Indiase mosselsalade 13
    • Chinese rivierkreeftjes met prei 14
    • Mexicaanse gevulde slabladeren* 15
    • Garnalen met komkommer en dille 16
    • Gemarineerde kipfilet met rucola 25
    • Oosterse spinaziesalade met tofu* 28
    • Mexicaanse limoensoep met kip 29
    • Theegerookte kipfilet 86
  • Hoofdgerechten
    • Fruits de mer ’cajun style’ 21
    • Biefstukplakjes in een jasje van kokos 22
    • Oriëntaalse peterseliemosselen 23
    • Mieschotel met garnalen en ham 24
    • Kippenlevertjes met appel 25
    • Broccoli met hamreepjes en mosterdroom 25
    • Tjap tjoy 37
    • Ratatouille* 40
    • Italiaanse biefreepjes 41
    • Zwaardvis met currygroenten 42
    • Fruits de mer met asperges en kervel 43
    • Rodecurryrijst met biefreepjes en mango 44
    • Asperges met saffraandressing 46
    • Varkenshaas met kousenband en citroen 47
    • Boeuf Stroganoff 48
    • Thaise groenten met couscous* 49
    • Gevulde pitabroodjes 51
    • Shoarmavlees met pompoen en maïs 52
    • Mongools lamsvlees met sesamzaad en gember 53
    • Runderreepjes in minestronesaus 54
    • Lamsvlees met sinaasappelsaus 55
    • Kalkoenreepjes op Chinese wijze 56
    • Rundvleescurry met basilicum 58
    • Zoetzure cocktailgarnalen en asperges 59
    • Entrecote met appel 60
    • Pittige varkenshaas met tropisch fruit en korianderyoghurt 61
    • Romige Caribische vis met ananas en munt 63
    • Anijsvarkenshaasrolletjes in sinaasappelsojasaus 64
    • Rouget barbet met gemberdressing 68
    • Fazantenreepjes in paddenstoelensaus 69
    • Afrikaanse kip met rozijnen en pijnboompitten 70
    • Lamsvlees met spinazie 71
    • Tortilla's met gemarineerde kalkoenreepjes en paddenstoelen 73
    • Kleurige visschotel 74
    • Eendenborst met citrusschilletjes 75
    • Chili sin carne* 77
    • Plakjes varkensfilet met mango en cashewnoten  78
    • Gemarineerde eendenborst met granaatappel 80
    • Taco’s met paddenstoelen en kaas* 81
    • Spruitjes met Italiaanse kruiden* 82
    • Rode mie met varkensreepjes 83
    • Chinese honingkip 89
    • Op groenten gestoomde kabeljauw 91
    • Gefrituurde gehaktballetjes met koriander 92
    • Geroosterde tonijn met kruiden 93
  • Bijgerechten
    • Sugarsnaps met taugé en ananasblokjes* 19
    • Witlof met Zeeuws spek en appelstroop 20
    • Thaise kokosgroenten* 32
    • Curry van verse ananas en pinda’s* 34
    • Bleekselderij met walnoten* 35
    • Pompoen met peultjes en koriander* 36
    • Gefrituurde groentebundeltjes 87
    • Kerrieaardappels 88
  • Lunchgerechten
    • Chinese rivierkreeftjes met prei 14
    • Mexicaanse gevulde slabladeren* 15
    • Zalm met citroen in dilleolie 17
    • Mexicaanse ’wraps’ 31
    • Pastasalade* 67
    • Indiase stoombroodjes met gehakt en groenten 85
    • Theegerookte kipfilet 86
  • Nagerechten
    • Fruitwafels 65
    • Appelpruimencompote met pijnboompitten 76
  • Borrelhapjes
    • Oriëntaalse cocktailspiesjes 27