Roerbakken |
Reijer Blankenspoor, Zaandam, Albert Heijn, 1999. Categorie: ingrediënten Onderwerp: roerbakken Serie: AH eetboekenreeks |
Links:
Terug naar Kookboekenzoeken
Links | Recept | Indeling boek |
Soort schotel | Menugang | Ingrediënten | Blz |
00 | Knapperige Indiase mosselsalade | Gerecht binnen 10 min | vis- schaaldieren | voorgerecht | mosselen | 13 |
Chinese rivierkreeftjes met prei | Gerecht binnen 10 min | vis- schaaldieren | voor- of lunchgerecht | rivierkreeft | 14 | |
Mexicaanse gevulde slabladeren* | Gerecht binnen 10 min | vegetarisch | voor- of lunchgerecht | 15 | ||
Garnalen met komkommer en dille | Gerecht binnen 10 min | vis- schaaldieren | voorgerecht | 16 | ||
Zalm met citroen in dilleolie | Gerecht binnen 10 min | vis- schaaldieren | lunchgerecht | 17 | ||
Sugarsnaps met taugé en ananasblokjes* | Gerecht binnen 10 min | vegetarisch | bijgerecht | 19 | ||
Witlof met Zeeuws spek en appelstroop | Gerecht binnen 10 min | vlees | bijgerecht | 20 | ||
Fruits de mer ’cajun style’ | Gerecht binnen 10 min | vis- schaaldieren | hoofdgerecht | 21 | ||
Biefstukplakjes in een jasje van kokos | Gerecht binnen 10 min | vlees | hoofdgerecht | 22 | ||
Oriëntaalse peterseliemosselen | Gerecht binnen 10 min | vis- schaaldieren | hoofdgerecht | 23 | ||
Mieschotel met garnalen en ham | Gerecht binnen 10 min | vis- schaaldieren | hoofdgerecht | 24 | ||
Broccoli met hamreepjes en mosterdroom | Gerecht binnen 10 min | vlees | hoofdgerecht | 25 | ||
Oriëntaalse cocktailspiesjes | Gerecht 10-20 min | gevogelte | borrelhapje, amuse | 27 | ||
Oosterse spinaziesalade met tofu* | Gerecht 10-20 min | vegetarisch | voorgerecht | 28 | ||
Mexicaanse limoensoep met kip | Gerecht 10-20 min | gevogelte | voorgerecht | 29 | ||
Gemarineerde kipfilet met rucola | Gerecht 10-20 min | gevogelte | voorgerecht | 25 | ||
Mexicaanse ’wraps’ | Gerecht 10-20 min | vis- schaaldieren | lunchgerecht | 31 | ||
Thaise kokosgroenten* | Gerecht 10-20 min | vegetarisch | bijgerecht | 32 | ||
Curry van verse ananas en pinda’s* | Gerecht 10-20 min | vegetarisch | bijgerecht | 34 | ||
Bleekselderij met walnoten* | Gerecht 10-20 min | vegetarisch | bijgerecht | 35 | ||
00 | Pompoen met peultjes en koriander* | Gerecht 10-20 min | vegetarisch | bijgerecht | pompoen, peultjes | 36 |
Tjap tjoy | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 37 | ||
Kippenlevertjes met appel | Gerecht 10-20 min | gevogelte | hoofdgerecht | 25 | ||
Ratatouille* | Gerecht 10-20 min | vegetarisch | hoofdgerecht | 40 | ||
Italiaanse biefreepjes | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 41 | ||
Zwaardvis met currygroenten | Gerecht 10-20 min | vis- schaaldieren | hoofdgerecht | 42 | ||
Fruits de mer met asperges en kervel | Gerecht 10-20 min | vis- schaaldieren | hoofdgerecht | 43 | ||
Rodecurryrijst met biefreepjes en mango | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 44 | ||
Asperges met saffraandressing | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 46 | ||
Varkenshaas met kousenband en citroen | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 47 | ||
Boeuf Stroganoff | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 48 | ||
Thaise groenten met couscous* | Gerecht 10-20 min | vegetarisch | hoofdgerecht | 49 | ||
Gevulde pitabroodjes | Gerecht 10-20 min | gevogelte | hoofdgerecht | 51 | ||
00 | Shoarmavlees met pompoen en maïs | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | shoarmavlees | 52 |
Mongools lamsvlees met sesamzaad en gember | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 53 | ||
x00 | Runderreepjes in minestronesaus | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | runderreepjes | 54 |
Lamsvlees met sinaasappelsaus | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 55 | ||
Kalkoenreepjes op Chinese wijze | Gerecht 10-20 min | gevogelte | hoofdgerecht | 56 | ||
Rundvleescurry met basilicum | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 58 | ||
Zoetzure cocktailgarnalen en asperges | Gerecht 10-20 min | vis- schaaldieren | hoofdgerecht | 59 | ||
Entrecote met appel | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 60 | ||
Pittige varkenshaas met tropisch fruit en korianderyoghurt | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 61 | ||
Romige Caribische vis met ananas en munt | Gerecht 10-20 min | vis- schaaldieren | hoofdgerecht | 63 | ||
Anijsvarkenshaasrolletjes in sinaasappelsojasaus | Gerecht 10-20 min | vlees | hoofdgerecht | 64 | ||
Fruitwafels | Gerecht 10-20 min | zoet | nagerecht | 65 | ||
Pastasalade* | Gerecht 20 min + | vegetarisch | lunchgerecht | 67 | ||
Rouget barbet met gemberdressing | Gerecht 20 min + | vis- schaaldieren | hoofdgerecht | 68 | ||
Fazantenreepjes in paddenstoelensaus | Gerecht 20 min + | gevogelte | hoofdgerecht | 69 | ||
Afrikaanse kip met rozijnen en pijnboompitten | Gerecht 20 min + | gevogelte | hoofdgerecht | 70 | ||
Lamsvlees met spinazie | Gerecht 20 min + | vlees | hoofdgerecht | 71 | ||
Tortilla's met gemarineerde kalkoenreepjes en paddenstoelen | Gerecht 20 min + | gevogelte | hoofdgerecht | 73 | ||
x00 | Kleurige visschotel | Gerecht 20 min + | vis- schaaldieren | hoofdgerecht | 74 | |
Eendenborst met citrusschilletjes | Gerecht 20 min + | gevogelte | hoofdgerecht | 75 | ||
Appelpruimencompote met pijnboompitten | Gerecht 20 min + | zoet | nagerecht | 76 | ||
Chili sin carne* | Gerecht 20 min + | vegetarisch | hoofdgerecht | 77 | ||
00 | Plakjes varkensfilet met mango en cashewnoten | Gerecht 20 min + | vlees | hoofdgerecht | varkensfilet | 78 |
Gemarineerde eendenborst met granaatappel | Gerecht 20 min + | gevogelte | hoofdgerecht | 80 | ||
Taco’s met paddenstoelen en kaas* | Gerecht 20 min + | vegetarisch | hoofdgerecht | 81 | ||
Spruitjes met Italiaanse kruiden* | Gerecht 20 min + | vegetarisch | hoofdgerecht | 82 | ||
Rode mie met varkensreepjes | Gerecht 20 min + | vlees | hoofdgerecht | 83 | ||
Indiase stoombroodjes met gehakt en groenten | Andere kooktechniek | vlees | lunchgerecht | 85 | ||
Gefrituurde groentebundeltjes | Andere kooktechniek | groente | bijgerecht | 87 | ||
Theegerookte kipfilet | Andere kooktechniek | gevogelte | voor- of lunchgerecht | 86 | ||
Kerrieaardappels | Andere kooktechniek | groente | bijgerecht | 88 | ||
Chinese honingkip | Andere kooktechniek | gevogelte | hoofdgerecht | 89 | ||
Op groenten gestoomde kabeljauw | Andere kooktechniek | vis- schaaldieren | hoofdgerecht | 91 | ||
Gefrituurde gehaktballetjes met koriander | Andere kooktechniek | vlees | hoofdgerecht | 92 | ||
Geroosterde tonijn met kruiden | Andere kooktechniek | vis- schaaldieren | hoofdgerecht | 93 |
Hoofdstuk 1: de techniek van het roerbakken 6
De wok 7
Snijtechnieken 8
De juiste ingrediënten 9
Andere kooktechnieken met de wok 10
Roerbakgerechten en wijn 11
Recepten
Hoofdstuk 2: Gerecht binnen 10 minuten 12
Hoofdstuk 3: Gerecht 10-20 minuten 26
Hoofdstuk 4: 20 minuten en langer 66
Hoofdstuk 5: Andere kooktechnieken met de wok 84
Index
Index op alfabet 94
Index recepten per hoofdstuk 95