Vis

Reijer Blankenspoor, Zaandam, Albert Heijn, 1997.

Categorie: ingrediënten

Onderwerp: vis, schaal- en schelpdieren

Serie: AH eetboekenreeks

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

Links Recept Indeling
boek
Menugang Vissoort Overige Blz
00 Gebakken scampi met limoendressing Amuses amuses garnalen limoen 15
  Avocadomousse met zalmblokjes Amuses amuses zalm avocado 15
  Mosselen met basilicumtomaat Amuses amuses mosselen tomaat 16
  Tapenade-sandwich Amuses lunchgerecht tonijn kappertjes, olijven 16
  Huzarensalade van Hollandse Nieuwe Amuses amuses haring aardappel, appel, chips 17
  Gebakken koolvis met sesamkorst Gerecht 10-20 min voorgerecht koolvis sesamzaad, paneermeel 19
  Zalmtimbaaltje Gerecht 10-20 min voorgerecht zalm sjalot, waterkers 20
x Tonijnsalade Niçoise Gerecht 10-20 min voor- of lunchgerecht tonijn eieren, ansjovis 21
  Haringsalade met bietenballetjes Gerecht 10-20 min voorgerecht haring bietjes, gekookt 22
  Marlijncarpaccio Gerecht 10-20 min voorgerecht marlijn kappertjes 23
  Vissalade met peperdressing en cashewnoten Gerecht 10-20 min voor- of lunchgerecht schol komkommer, Spaanse peper 24
  Zalmkoekjes Gerecht 10-20 min voor- of lunchgerecht zalm witbrood, oud 26
! Huisgerookte zalm op een kruidenbedje Gerecht 10-20 min hoofdgerecht zalm tuinkers, dille, peterselie 27
  Gegrilde zwaardvis met pepersaus Gerecht 10-20 min hoofdgerecht zwaardvis peperkorrels, zwarte, roze 28
  Gegratineerde scholfilet met kappertjesmayonaise Gerecht 10-20 min hoofdgerecht schol kappertjes 29
  Koude komkommersoep met garnalen Gerecht 10-20 min voor- of lunchgerecht garnalen komkommer 30
  Tonijntournedos met balsamicoazijn en basilicumtomaten Gerecht 10-20 min hoofdgerecht tonijn tomaten, balsamicoazijn 32
  Gebakken roodbaarsfilet met vinaigrette van gedroogde tomaten Gerecht 10-20 min hoofdgerecht roodbaars tomaten, gedroogd 33
  Pasta met gerookte zalm en kappertjes Gerecht 10-20 min hoofdgerecht zalm tagliatelle, kappertjes 34
  Gegrilde zalmtournedos met korianderolie Gerecht 10-20 min hoofdgerecht zalm koriander 35
  Romige vis-garnalencurry Gerecht 10-20 min hoofdgerecht garnalen kabeljauw, Chinese kruiden 36
  Romige vis-garnalencurry Gerecht 10-20 min hoofdgerecht kabeljauw garnalen, Chinese kruiden 36
  Forel met amandelen Gerecht 10-20 min hoofdgerecht forel amandelen 37
  Zalmmoot met chili-korianderpesto Gerecht 10-20 min hoofdgerecht zalm Spaanse peper, koriander 39
  Gepocheerde kabeljauwfilet met saffraan-garnalensaus Gerecht 10-20 min hoofdgerecht kabeljauw saffraan, garnalen 40
  Tonijn met paksoi en kruidenpanade Gerecht 10-20 min hoofdgerecht tonijn paksoi, eiermie 41
x00 Gebakken kabeljauwfilet met romige witlof en mosterd Gerecht 10-20 min hoofdgerecht kabeljauw witlof, mosterd 42
  Mosselsoep Gerecht 20-35 min hoofdgerecht mosselen soepgroenten 45
  Mosselen met citroen en koriander Gerecht 20-35 min voor- of lunchgerecht mosselen mosselgroente 46
  Thaise viskoekjes Gerecht 20-35 min hoofdgerecht koolvis bosui, oud brood 47
  Goujons van tong op een saladebedje Gerecht 20-35 min hoofdgerecht tong salade, oud brood 48
  Scholfilets met nach’olé's en avocado-tomatensalsa Gerecht 20-35 min hoofdgerecht schol nach’olé's, avocado,tomaat 49
  Mie met cocktailgarnalen en bosui Gerecht 20-35 min hoofdgerecht garnalen mie, bosui 51
  Pizza frutti di mare Gerecht 20-35 min hoofdgerecht fruits de mer pizza's, mozzarella 52
  Sliptong met uienmarmelade Gerecht 20-35 min hoofdgerecht sliptong uien, honing 53
  Zwaardvis ’en papillote' Gerecht 20-35 min hoofdgerecht zwaardvis champignons 54
  Gefrituurde koolvis met skordalia Gerecht 20-35 min hoofdgerecht koolvis aardappels 55
  Gestoomde roodbaars met Pernodsaus Gerecht 20-35 min hoofdgerecht roodbaars groenten 56
  Pernodsaus Gerecht 20-35 min bij roodbaars saus pernod 57
  Tongrolletjes met spinazie en zalm Gerecht 20-35 min hoofdgerecht tong spinazie 58
  Gepocheerde scholspiesjes Gerecht 20-35 min hoofdgerecht schol spinazie 59
  Kabeljauw met walnotensaus Gerecht 20-35 min hoofdgerecht kabeljauw walnoten 60
00 Gestoofde koolvis met prei Gerecht 20-35 min hoofdgerecht koolvis prei 61
x00 Kabeljauw in aardappelkorst Gerecht 20-35 min hoofdgerecht kabeljauw aardappelen 63
  Lasagne met rivierkreeftjes en broccoli Gerecht 20-35 min hoofdgerecht rivierkreeftjes lasagne, broccoli 64
  Provençaalse wijting met tomaten-selderijsaus Gerecht 20-35 min hoofdgerecht wijting tomaten, selderij 65
  Scholfilets in zoetzure saus Gerecht 20-35 min hoofdgerecht schol suiker, azijn, groente 66
  Gegratineerde zalmtournedos in room Gerecht 20-35 min hoofdgerecht zalm room, tomaat 67
  Kort gebakken zalmfilet met specerijen en salsa van trostomaten Gerecht 20-35 min hoofdgerecht zalm trostomaten, specerijen 69
  Garnalentartelettes Gerecht 20-35 min voorgerecht garnalen bloem, room 71
  Blini’s met gerookte vis Gerecht 20-35 min voorgerecht paling melk, gist, bloem 72
  Zalmrillette Gerecht 20-35 min voorgerecht zalm roomkaas, cognac 73
  Surimisoufflé Gerecht 20-35 min hoofdgerecht surimiflakes slagroom, eiwitten 74
  Garnalenkroketten Gerecht 35 min en langer hapje of lunchgerecht garnalen melk, bloem, ei 75
  Coulibiac( kulebyaka Rusland), zalmpastei Gerecht 35 min en langer hoofdgerecht zalm bloem, boter, kaas 76
  Cioppino - Italiaanse visstoofschotel Gerecht 35 min en langer hoofdgerecht kabeljauw tomaten, groente, wijn 78
  Gerookte makreelquiche Gerecht 35 min en langer voor- of lunchgerecht makreel bloem, boter, kaas 79
  Waterzooi van vis Gerecht 35 min en langer hoofdgerecht zalm forel, groenten 80
  Waterzooi van vis Gerecht 35 min en langer hoofdgerecht forel zalm, groenten 80
  Gebakken tong met venkel-Hollandaisesaus Gerecht 35 min en langer hoofdgerecht tong venkel 81
  Vispaté Gerecht 35 min en langer voor- of lunchgerecht wijting slagroom 82
  Surimitaart met waterkers Gerecht 35 min en langer voor- of lunchgerecht surimiflakes bloem, boter 83
  Terrine van zalm en paling Gerecht 35 min en langer voorgerecht paling zalm 84
  Terrine van zalm en paling Gerecht 35 min en langer voorgerecht zalm paling 84
x Zeeduivel  a l’Américaine Gerecht 35 min en langer hoofdgerecht zeeduivel tomaten, kruiden 86
  Jambalaya Gerecht 35 min en langer hoofdgerecht garnalen rijst, chorizo 87
  Zeevruchtenpaella Gerecht 35 min en langer hoofdgerecht zeevruchten risotto 88
  Provençaalse vissoep met rouille en croûtons Gerecht 35 min en langer hoofdgerecht kabeljauw groenten 90
  Olijfboter Boters, sauzen,, salsa's bijgerecht boter olijven 92
  Tartarensaus Boters, sauzen,, salsa's bijgerecht saus mayonaise, augurk 92
  Aïoli Boters, sauzen,, salsa's bijgerecht saus mayonaise, knoflook 92
  Waterkers-amandelboter Boters, sauzen,, salsa's bijgerecht boter waterkers, amandelen 93
  Basilicummayonaise Boters, sauzen,, salsa's bijgerecht saus mayonaise, basilicum 93
  Koude tomatencoulis Boters, sauzen,, salsa's bijgerecht salsa tomaten 93
  Mangosalsa Boters, sauzen,, salsa's bijgerecht salsa mango 93

 

Inhoudsopgave

Wat u moet weten over vis

Vis: een echt natuurproduct 5

Vis bereiden:lekker snel en niet moeilijk 6

Bereidingstechnieken in een oogopslag 7

Productinformatie over vis schaal- en schelpdieren 8

Vis en wijn 11

Recepten met vis, schaal- en schelpdieren

Hoofdstuk 1: Amuses: luxe hapjes vooraf 12

Hoofdstuk 2: Gerechten 10-20 minuten 18

Hoofdstuk 3: Gerechten 20-35 minuten 44

Hoofdstuk 4: Gerechten 35 minuten en langer 70

Hoofdstuk 5: Boters, sauzen en salsa's 92

 

Index op alfabet 94

Index op vissoort
  • Ansjovis
    • Gevulde kerstomaatjes met ansjovisrolletjes 14
  • Forel
    • Forel met amandelen 37
  • Fruits de mer
    • Pizza frutti di mare 52
  • Garnalen
    • Cocktailgarnalen in borrelglaasjes 12
    • Gebakken scampi met limoendressing 15
    • Koude komkommersoep met garnalen 30
    • Romige vis-garnalencurry 36
    • Mie met cocktailgarnalen en bosui 51
    • Garnalentartelettes 71
    • Garnalenkroketten 75
    • Jambalaya 87
  • Haring
    • Huzarensalade van Hollandse Nieuwe 17
    • Haringsalade met bietenballetjes 22
  • Kabeljauw
  • Koolvis
  • Makreel
    • Gerookte makreelquiche 79
  • Marlijn
    • Marlijncarpaccio 23
  • Mosselen
    • Mosselen met basilicumtomaat 16
    • Mosselsoep 45
    • Mosselen met citroen en koriander 46
  • Oesters
    • Oesters nature 13
    • Oesters in gelei 14
  • Paling
    • Blini’s met gerookte vis 72
    • Terrine van zalm en paling 84
  • Rivierkreeftjes
    • Lasagne met rivierkreeftjes en broccoli 64
  • Roodbaars
    • Gebakken roodbaarsfilet met vinaigrette van gedroogde tomaten 33
    • Gestoomde roodbaars met Pernodsaus 56
  • Schol
    • Vissalade met peperdressing en cashewnoten 24
    • Gegratineerde scholfilet met kappertjesmayonaise 29
    • Scholfilets met nach’olé's en avocado-tomatensalsa 49
    • Gepocheerde scholspiesjes 59
      Scholfilets in zoetzure saus 66
  • Sliptong
    • Sliptong met uienmarmelade 53
  • Surimiflakes
    • Surimisoufflé 74
    • Surimitaart met waterkers 83
  • Tong
    • Goujons van tong op een saladebedje 48
    • Tongrolletjes met spinazie en zalm 58
    • Gebakken tong met venkel-Hollandaisesaus 81
  • Tonijn
    • Tapenade-sandwich 16
    • Tonijnsalade Niçoise 21
    • Tonijntournedos met balsamicoazijn en basilicumtomaten 32
    • Tonijn met paksoi en kruidenpanade 41
  • Wijting
    • Provençaalse wijting met tomaten-selderijsaus 65
    • Vispaté 82
  • Zalm
    • Fillo-driehoekjes met zalm 12
    • Zalmrolletje met zalmmousse 12
    • Avocadomousse met zalmblokjes 15
    • Zalmtimbaaltje 20
    • Zalmkoekjes 26
    • Huisgerookte zalm op een kruidenbedje 27
    • Pasta met gerookte zalm en kappertjes 34
    • Gegrilde zalmtournedos met korianderolie 35
    • Zalmmoot met chili-korianderpesto 39
    • Gegratineerde zalmtournedos in room 67
    • Kort gebakken zalmfilet met specerijen en salsa van trostomaten 69
    • Zalmrillette 73
    • Coulibiac( kulebyaka Rusland) 76
      Waterzooi van vis 80
  • Zeeduivel
    • Zeeduivel a l’Américaine 86
  • Zeevruchten
    • Zeevruchtenpaella 8
  • Zwaardvis
    • Gegrilde zwaardvis met pepersaus 28
    • Zwaardvis ’ en papillote' 54
  • Boter
    • Olijfboter 92
    • Waterkers-amandelboter 93
  • Saus
    • Pernodsaus 57
    • Tartarensaus 92
    • Aïoli 92
    • Basilicummayonaise 93
  • Salsa
    • Koude tomatencoulis 93
    • Mangosalsa 93
Index op menugang
  • Amuses
    • Cocktailgarnalen in borrelglaasjes 12
    • Fillo-driehoekjes met zalm 12
    • Zalmrolletje met zalmmousse 12
    • Oesters nature 13
    • Gevulde kerstomaatjes met ansjovisrolletjes 14
    • Oesters in gelei 14
    • Avocadomousse met zalmblokjes 15
    • Gebakken scampi met limoendressing 15
    • Mosselen met basilicumtomaat 16
    • Huzarensalade van Hollandse Nieuwe 17
  • Voorgerecht
    • Gebakken koolvis met sesamkorst 19
    • Zalmtimbaaltje 20
    • Haringsalade met bietenballetjes 22
    • Marlijncarpaccio 23
    • Garnalentartelettes 71
    • Blini’s met gerookte vis 72
    • Zalmrillette 73
    • Terrine van zalm en paling 84
  • Voor- of lunchgerecht
    • Tonijnsalade Niçoise 21
    • Vissalade met peperdressing en cashewnoten24
    • Zalmkoekjes 26
    • Koude komkommersoep met garnalen 30
    • Mosselen met citroen en koriander 46
    • Gerookte makreelquiche 79
    • Vispaté 82
    • Surimitaart met waterkers 83
  • Hapje- of lunchgerecht
    • Garnalenkroketten 75
  • Hoofdgerecht
    • Huisgerookte zalm op een kruidenbedje 27
    • Gegrilde zwaardvis met pepersaus 28
    • Gegratineerde scholfilet met kappertjesmayonaise 29
    • Tonijntournedos met balsamicoazijn en basilicumtomaten 32
    • Gebakken roodbaarsfilet met vinaigrette van gedroogde tomaten 33
    • Pasta met gerookte zalm en kappertjes 34
    • Gegrilde zalmtournedos met korianderolie 35
    • Romige vis-garnalencurry 36
    • Forel met amandelen 37
    • Zalmmoot met chili-korianderpesto 39
    • Gepocheerde kabeljauwfilet met saffraan-garnalensaus 40
    • Tonijn met paksoi en kruidenpanade 41
    • Gebakken kabeljauwfilet met romige witlof en mosterd 42
    • Mosselsoep 45
    • Thaise viskoekjes 47
    • Goujons van tong op een saladebedje 48
    • Scholfilets met nach’olé's en avocado-tomatensalsa 49
    • Mie met cocktailgarnalen en bosui 51
    • Pizza frutti di mare 52
    • Sliptong met uienmarmelade 53
    • Zwaardvis ’en papilotte' 54
    • Gefrituurde koolvis met skordalia 55
    • Gestoomde roodbaars met Pernodsaus 56
    • Tongrolletjes met spinazie en zalm 58
    • Gepocheerde scholspiesjes 59
    • Kabeljauw met walnotensaus 60
    • Gestoofde koolvis met prei 61
    • Kabeljauw in aardappelkorst 63
    • Lasagne met rivierkreeftjes en broccoli 64
    • Provençaalse wijting met tomaten-selderijsaus 65
    • Scholfilets in zoetzure saus 66
    • Gegratineerde zalmtournedos in room 67
    • Kort gebakken zalmfilet met specerijen en salsa van trostomaten 69
    • Surimisoufflé 74
    • Coulibiac( kulebyaka Rusland) 76
    • Cioppino - Italiaanse visstoofschotel 78
    • Waterzooi van vis 80
    • Gebakken tong met venkel-Hollandaisesaus 81
    • Zeeduivel a l’Américaine 86
    • Jambalaya 87
    • Zeevruchtenpaella 88
    • Provençaalse vissoep met rouille en croûtons 109
  • Bijgerecht
    • Olijfboter 92
    • Tartarensaus 92
    • Aïoli 93
    • Waterkers-amandelboter 93
    • Basilicummayonaise 93
    • Koude tomatencoulis 93
    • Mangosalsa 93