Eten tegen kanker 1

De rol van voeding bij het ontstaan van kanker

Dr. Richard Béliveau en Dr. Denis Gingras.Vert Dick van Alkemade. Utrecht/Antwerpen, Kosmos 2006 (vert.)

Categorie: gezond & bewust

Onderwerp:  bewust, gezond, kanker

Deel 2

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

Beschrijving en recensie

Tekst achterkant boek:

Wat kunnen we doen om kanker te voorkomen en te genezen? Zijn we zelf bij machte om ons tegen deze slopende ziekte te verweren? Het antwoord is: ja!

ln dit rijk geïllustreerde boek tonen twee prominente artsen en onderzoekers op het gebied van kanker aan dat onze eetgewoonten een cruciale rol spelen in het voorkomen en bestrijden van deze verschrikkelijke ziekte.

Dat een gezonde voeding van belang is om in goede conditie te blijven, horen we vaak genoeg. Eten tegen kanker gaat echter veel verder.

Dit boek:

  • is gebaseerd op gloednieuwe wetenschappelijke feiten over kanker en voeding.
  • maakt duidelijk dat geneeskrachtige voedingsmiddelen als kool, knoflook, frambozen, bessen en andere soorten fruit, groene thee, kruiden en chocolade de vorming van tumoren in ons lichaam kunnen voorkomen.
  • levert nieuw onomstotelijk bewijs dat de vorming van bloedvaten in tumoren
    [tumorale angiogenesel, waardoor de kankercellen worden gevoed, kan worden afgeremd door een aangepast dieet.
  • laat zien dat eten een bewuste bezigheid is. Dankzij de heldere voedingsadviezen kunnen we de statistieken nu in ons voordeel wijzigen!

Dr. Richard Béliveau is vooraanstaand expert op het gebied van kankeronderzoek, hoogleraar kankerpreventie en -behandeling aan de universiteit van Quebec in Montréal.
Dr. Denis Gingras is wetenschappelijk onderzoeker en gespecialiseerd in oncologie, en verbonden aan het Laboratorium voor moleculaire geneeskunde en hemato-oncologie van het Sainte-Justine Ziekenhuis in Montréal.

Uitgereide recensie  www.natuurdietisten.nl:

(beknopt weergave)
Het schitterend geschreven boek: ‘Eten tegen kanker’ is van de hand van twee wetenschappers die wereldwijd bekend staan als zeer vernieuwend. (...)

Ze bieden lezers een heel andere kijk op zaken als gezondheid en recepten. Die hoeven niet uit een ziekenhuis of uit een apotheek te komen, maar kunnen zo van de groentemarkt op het bord. Overal in de natuur zijn voedingstoffen te vinden die rijk zijn aan stoffen met krachtige kankerwerende eigenschappen en die de ziekte kunnen bestrijden zonder schadelijke neveneffecten. Tegenwoordig noemen we dit de zogenaamde ‘nutricijnen’.

Dit boek maakt met gloednieuwe wetenschappelijke feiten duidelijk dat:

  • Kanker te voorkomen is met de juiste voeding.
  • Met de juiste eetgewoonten de kans op kanker afneemt bij gezonde mensen.
  • Met de juiste eetgewoonten dit de groei van tumoren bij patiënten kan beïnvloeden en zelfs tenietdoen.
  • Preventie en behandeling van kanker door voeding mogelijk is.

Inhoudsopgave

Voorwoord 10
Dankbetuigingen 12
Woord vooraf13


DEEL EEN  14

Kanker, een gevreesde vijand
 

  1. KANKER, EEN PLAAG  17
  2. WAT IS KANKER EIGENLUK?  31
  3. VERS BLOED |N DE BEHANDELING VAN KANKER: ANGIOGENESE 41
  4. KANKER VOORKOMEN DOOR VOEDING 49
  5. FYTOCHEMISCHE BESTANDDELEN: EEN ANTIKANKERCOCKTAIL
    OP UW BORD!  65
DEEL TWEE  76

Nutricijnen, kankerwerende voeding

  1. KANKERCELLEN HATEN KOOL! 79
  2. KNOFLOOK EN UI, OF HOE U KANKER OP DE VLUCHT KUNT DOEN
    SLAAN 91
  3. SOJAGETEMD 101
  4. KENNISMAKING MET EEN KANKERWEREND SPECERIJ: KURKUMA 115
  5. GROENE THEE KALMEERT UW ZIEL-EN KANKER 123
  6. DE PASSIE VOOR KLEIN FRUIT 133
  7. OMEGA-3: EINDELIJK GEZONDE VETTEN! 145
  8. DE BESTE VRIEND VAN UW PROSTAAT 153
  9. CITRUSVRUCHTEN, EEN SCHILLETJE MET KANKERWERENDE MOLECULEN 159
  10. IN VINO VERITAS 165
  11. CHOCOLADE, EEN WELDADIGE VERSLAVING 179
DEEL 3  184

Nutratherapie in de praktijk

  1. SUPPLEMENTEN, EXTRA PROBLEMEN? 187
  2. OP HET MENU: ETEN TEGEN KANKER! 193

 

Bibliografie 210
Register 213