Good Food Book

4 feestmenu's van bekende topkoks - kerst-special

Onno Jager, Jager & Neyndorff (red). FDBCK, 2014. In opdracht van Post NL gerealiseerd voor het World Food Programme van de Verenigde Naties.

Categorie: menugang, overig

Onderwerp:  menu's, feest, kerst

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

links recept met ingrediënt menugang techniek blz
           

Inhoud

Beschrijving achterkant

Het ideale kookboekje
voor de decembermaand


Hou je van lekker en feestelijk koken ~ maar niet té
ingewikkeld? Dan zit je met deze kerstspecial van het
Good Food Book helemaal goed. We vroegen 4 bekende
topkoks naar hun favoriete feestmenu. Zonder de
moeilijke professionele technieken die ze in hun restaurant
gebruiken, maar wel zó lekker datje met de feestdagen iets
spectaculairs op tafel zet. Dat is gelukt: deze Fantastische
feestrecepten kan iedereen maken!

4 feestmenu's van bekende topkoks:


CHRISTMAS FAMILY DINNER  van Ron Blaauw

HAPPY X-MAS-BUFFET van Ronald Kunis

LET IT SNOW HOLIDAY-BRUNCH van Niven Kunz

NEW YEAR'S EVE DINNERPARTY van

 

CHRISTMAS FAMILY DINNER blz. 10

Gekookte krab met mayonaise, ei en tuinkruiden

Zuurkoolsoepje met laurierolie en spekbokking op toast

Spoom met citroengranité

Gevuld kwarteltje met polenta, kooolrabi en dragon

Cocktail  van mandarijntjes, walnotenroomijs en amandelroom

van topkok Ron Blaauw

 

HAPPY X-MAS-BUFFET blz. 22

Salade van pastinaken met postelein en walnoten

Caesar salad van Boerenkool, Boerenkaas en kwartelei

Flespompoen uit de oven met Hollandse garnalen

Geroosterde kalfsribeye, gepofte prei en Bearnaisesaus

Rabarber-appelcrumble met vanille-ijs

van topkok Ronald Kunis
 

LET IT SNOW HOLIDAY-BRUNCH blz. 34

Vocktail komkommer en hangop

Eidooier, croutons en kruiderij

Peentartaar en coquilles

Venkel, munt, couscous, hummus en griet

Abrikoos, yoghurt en grove mosterd

van topkok Niven Kunz




NEW YEAR'S EVE DINNERPARTY blz. 46

Groenekipsncak

Rooibosbisque met kreeft en gepocheerd ei

Gemarineerde doradefilet

Hele kip met saffraan en sinaasappel

Koffiecheesecake met honingroom

van topkok Ramon Beuk