Lekker Hollands

Verrassende gerechten van eigen bodem

Aram van Beek, Utrecht, Veltman Distributie, 2017; 8e dr.

Categorie: keuken

Onderwerp:  Nederlands

Serie: bankgiro/giroloterij

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

links recept met ingredi├źnt menugang techniek; blz
         

Inhoudsopgave

Lente 

Voorgerechten
17 Oma's runderbouillon met parelgort
19 Hollandse sla met spekjes en croutons met oude kaas
21 Zuurdesemtoast met haringsalade en zilveruitjes
23 Garnalenkroketjes met citroendip

Hoofdgerechten
25 Gegrilde snoekbaars met biersaus en tuinbonensalade
27 Preistamp met lamsgehaktballetjes en bietenchutney
29 Pizza met bloemkool, messeklever en postelein
31 Asperges met ham, ei en geroosterde topinamboer

Nagerechten
33 Rabarbercrumble met yoghurtijs
35 Frambozenmousse met witte chocoladeschotsen

Zomer

Voorgerechten
38 Tomatensoep met jonge prei en gehaktballetjes
40 Garnalencocktail met whiskysaus en gekarameliseerde ui
42 Kibbeling met ravigotesaus en doperwtensalade

Hoofdgerechten
44 Rucolastamp met Zeeuws spek, zoetzure ui en zelfgemaakte jus
46 Gepekelde kabeljauw, boontjes en puree uit de oven
48 Hollandse mosselpan met cider, bospeen en roomkaas

Nagerechten
50 Vlaflip met zomerfruit en pure chocolade
52 IJstaart met boterbabbelaarsaus en aardbeien

 

Herfst

Voorgerechten
57 Limburgse mosterdsoep met geitenbrie en bieslook
59 Bitterballen van wild zwijn met cranberry-bessendip
61 Gepofte bietensalade rnet yoghurtdressing en rolmops

Hoofdgerechten
63 Oma's gehaktballen met andijviestamp en paddenstoelen
65 Draadjesvlees rnet steranijs, stroop en gebakken appel
67 Noordzeekabeljauw uit de oven met kruidenkorst en pastinaak
69 Parelgort 'risotto' met knolselderij en palmkool
71 Uitsmijter met rollade, ham, cervelaat, ui en tuinkers

Nagerechten
73 Appel-amandeltaartjes rnet vanillesaus

Winter

Voorgerechten
76 Klassieke snert rnet rookworst en spek
78 Bieslookpoffertjes rnet gerookte zalm en viskuit
80 Winterse rauwkost met piccalillydip

Hoofdgerechten
82 Hollandse nasi rnet worst, boerenkool en scharrelei
84 Hachee met stoofpeertjes en rode koolsalade
86 Gegratineerde zuurkool 'Hawaï'
88 Gebakken stiptong met zoete ui en kreeftenboter

Nagerechten
90 Rijstebrij met kersen, vanilleroom en speculaas