Lekker HollandsVerrassende gerechten van eigen bodem |
Aram van
Beek, Utrecht, Veltman Distributie,
2017; 8e dr. Categorie: keuken Onderwerp: Nederlands Serie: bankgiro/giroloterij |
Links:
Terug naar Kookboekenzoeken
links | recept | met | ingrediënt | menugang | techniek; | blz |
Lente
VoorgerechtenHoofdgerechten
25 Gegrilde snoekbaars met biersaus en tuinbonensalade
27 Preistamp met lamsgehaktballetjes en bietenchutney
29 Pizza met bloemkool, messeklever en postelein
31 Asperges met ham, ei en geroosterde topinamboer
Nagerechten
33 Rabarbercrumble met yoghurtijs
35 Frambozenmousse met witte chocoladeschotsen
Zomer
Voorgerechten
38 Tomatensoep met jonge prei en gehaktballetjes
40 Garnalencocktail met whiskysaus en gekarameliseerde ui
42 Kibbeling met ravigotesaus en doperwtensalade
Hoofdgerechten
44 Rucolastamp met Zeeuws spek, zoetzure ui en zelfgemaakte jus
46 Gepekelde kabeljauw, boontjes en puree uit de oven
48 Hollandse mosselpan met cider, bospeen en roomkaas
Nagerechten
50 Vlaflip met zomerfruit en pure chocolade
52 IJstaart met boterbabbelaarsaus en aardbeien
Herfst
Voorgerechten
57 Limburgse mosterdsoep met geitenbrie en bieslook
59 Bitterballen van wild zwijn met cranberry-bessendip
61 Gepofte bietensalade rnet yoghurtdressing en rolmops
Hoofdgerechten
63 Oma's gehaktballen met andijviestamp en paddenstoelen
65 Draadjesvlees rnet steranijs, stroop en gebakken appel
67 Noordzeekabeljauw uit de oven met kruidenkorst en pastinaak
69 Parelgort 'risotto' met knolselderij en palmkool
71 Uitsmijter met rollade, ham, cervelaat, ui en tuinkers
Nagerechten
73 Appel-amandeltaartjes rnet vanillesaus
Winter
Voorgerechten
76 Klassieke snert rnet rookworst en spek
78 Bieslookpoffertjes rnet gerookte zalm en viskuit
80 Winterse rauwkost met piccalillydip
Hoofdgerechten
82 Hollandse nasi rnet worst, boerenkool en scharrelei
84 Hachee met stoofpeertjes en rode koolsalade
86 Gegratineerde zuurkool 'Hawaï'
88 Gebakken stiptong met zoete ui en kreeftenboter
Nagerechten
90 Rijstebrij met kersen, vanilleroom en speculaas