Het StripKookboek

Ruim 50 tekenaars // 50 recepten

Leon Verhoeven, tekst en recepten. Leens, Personalia, 2019

Categorie: overig, speciale uitgaven

Onderwerp: eenvoudig, snel, strips

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

Beschrijving achterkant

Met het STRIPKOOKBOEK wil chef-kok en stripliefhebber Leon Verhoeven kookliefhebbers enthousiast maken voor strips én stripliefhebbers enthousiast maken voor koken.
Dit doet hij door achtenvijftig gerechten te laten illustreren door maar liefst drieënvijftig toptekenaars!

De recepten zijn makkelijk te bereiden, zeer smaakvol en alle ingrediënten zijn te vinden in de plaatselijke supermarkt.
 

Door verschillende gerechten uit het boek te combineren kan de lezer zijn gasten een compleet en smakelijk diner voorschotelen.
Ontdek de gerechten en maak kennis met het puikje van stripmakend Nederland terwijl je al bladerend besluit wat je vandaag eens gaat bereiden.

ERIC HEUVEL, tekenaar van o.a. January Jones

Recepten

links recept Tekenaar blz
  Aardappel-preitaart met mediterrane twist Erwin Suvaal 17
  Aardbeientiramisu Gerard Leever 19
  Aziatische koolsalade Ralph Dikmans 21
  Buikspek met wortelcrème en een frisse salade Boy Akkerman 23
  Bospaddenstoelensoep met een twist Arjen Vriezekolk 25
  Biefstuk met pastinaakcrème en een jus van rode wijn Renée Rienties 27
  Coquilles met prei en sinaasappelboter Gerben Valkema 29
  Chili NON carne Henrieke Goorhuis 31
  Cheesecake met caramel Stanley Heinze 33
  Diamanthaas met paprikasaus Meinte Strikwerda 35
  Entrecote met rode sla en steaksaus Dinesh van den Berg 39
  Eendenborstsalade met sinaasappel Remco Lee Polman 41
  Eendenborst met limoncello Daan Jippes 43
  Forel timbaaltje met venkel Jeroen Steehouwer 45
  Fruitbars Irene Berbee 47
  Gambakroketjes met avocadomayonaise Eric Heuvel 49
  Gazpacho met gamba's Uco Egmond 51
  Gegratineerde pasta met boerenkool Dimitri Jansma 53
  Gegrilde ijsbergsalade met zeezoutdressing Marq van Broekhoven 55
  Griekse varkenshaas met pitabrood Martin Lodewijk 57
  Hazenpeper op Brabantse wijze Ralph Brendt 59
  Ikan manis (vis in ketjapsaus) Robert van der Kroft 61
  Kabeljauw met parmezaankorst IJsbrand Oost 63
  Gestoofde kipdrumsticks René Uilenbroek 65
  Kabeljauw op groene kool Wil Raymakers 67
  Mexicaanse kipburrito Wouter Tulp 69
  Kiwi-trio dessert Maarten Wolterink 71
  Limoncello parfait met granaatappel Vick Debergh 75
  Mexicaanse tortillasoep Jan-Willem Spakman 77
  Ossenhaas in teriyakisaus Eric Heuvel  79
  Ossobuco met prinsessenboontjes Pieter Hogenbirk 81
  Ovenschotel met gehakt en groenten Wilbert van der Steen 83
  Penne met kippendijen en mosterd Ed van der Linden 87
  Pavlova cappuccino Danker Jan Oreel 85
  Pepernotentiramisu Irene Berbee 89
  Poké bowl van kippendijen en avocado Ralph Brendt 91
  Pulled Pork Easy met BBQ saus Dick Heins 93
  Papaya-mangosalade Mike Hololtcheff 95
  Pastinaaksoep met spekjes Rob Derks 97
  Ratatouille met citroen Andrea Kruis 99
  Risotto met witte asperges Uco Egmond 101
  Scholfilet met venkelsaus Jan van Haasteren 103
  Shepherd's pie net iets anders Fred de Heij 105
  Spruitjes als éénpansgerecht Hans van Oudenaarden 107
  Sushi Anders Johan Neefjes 111
  Spicey 8: Sweet gambasoep Mark van Herpen 113
  Stamppotje van gerookte kip en prei Maarten Gerritsen 115
  Stoofvlees met trappist Marq van Broekhoven 117
  Stoof met aardappel en koolraap Alex van Koten 119
  Scholsnacks met dipsaus Ron Schuijt 121
  Sticky Brownie Romano Molenaar 123
  Thaise pompoensoep Hugo Seriese 125
  Thaise kip Willem Ritstier 127
  Tompouce met kiwisaus Dick Matena 129
  Vergeten groentensoep Margreet de Heer 131
  Witte chocolademousse met rood fruit Dennis Spaans 133
  Witlofsalade Tim Artz 135
  Zalmtartaar met witte gemarineerde asperges Michiel Offerman 137