Sushi

Steven Pallett. Utrecht, Veltman, 2013. Vertaling Mariëlle Steinpatz

Categorie: keuken, type gerecht

Onderwerp: Japans,  Oosters, Aziatisch, sushi

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

Links Recept Indeling boek Hoofdingrediënten Menugang Blz
         

Inhoudsopgave

Oorsprong 4

De belangrijkste soorten Sushui 5

Basismaterialen voor de sushikeuken 6

  • Keukengerei 6
  • Belangrijke ingrediënten 8

Sashimi 12

  • Vis uitkiezen 12
  • Snijtechnieken 14
  • Sashimi presenteren 16

Sushirijst (sushi-meshi of shari) 18

  • Sushirijst bereiden 19

Nigiri-Zushi (geknede sushi)  22

  • Maguro 24
  • Nigiri-zushi maken 26
  • Nigiri zushi eten 28
  • Ginkan-zushi 30

Maki-Zushi (opgerolde sushi) 32

  • Nori-maki snijden 33

Hoso-maki (dunne sushi) 34

  • Tekka-maki (tonijnrolletjes) 36
  • Kappa-maki (komkommerrolletjes) 37
  • Kampyo-maki (pompoenrolletjes) 37
  • Ura-maki-zushi (binnenste buiten) 38
  • Tanzuna-zushi 40

Chirashi-zushi (verstrooide sushi) 42

  • Edo-mae-chirashi 44
  • Bara-chirashi-zushi 45

Oshi-zushi (in vorm gedrukte sushi) 46

Ebi-oshi-zushi 47

Gezondheid en sushi 48