Kookboekenlijst

Sorteer door op het betreffend kopje te klikken of klik op de titel van het boek voor de beschrijving.
nr titel categorie onderwerp uitgave / serie auteur/redactie jaar
01 Het magnetronboek kooktechniek magnetron AH Ammerlaan, Anneke 1991
02 Het vlees-variatieboek ingrediënten vlees AH Ammerlaan, Anneke 1992
03 Twaalf maanden lekker eten ingrediënten, overig groenten, seizoenen AH, 5e dr. Ammerlaan, Anneke 1995
04 Ingrediënten ingrediënten, keuken diverse, Wereldkeuken AH Ammerlaan, Anneke 1997
05 Het basiskookboek basiskookboek basisrecepten AH Ammerlaan, Anneke 2006
06 De nieuwe kijk op koken basiskookboek basisrecepten AH Ammerlaan, Anneke 2006
07 Lange tafels kooktechniek, menugang, diverse lunch, buffet, diner, grote groepen enz. AH Lange, Quinten 2008
08 Het barbequeboek (vooral voor mannen) kooktechniek barbecue AH, 2e dr. Ammerlaan, Anneke 2005
09 Culinair BBQ          
09 Allerhande recepten 1976 basiskookboek diverse recepten AH Pareren-Bles, L. 1976
10 Feestelijke buffet- en borrelhapjes (Allerhande) menugang buffet, hapjes AH onbekend 1991
11 Hartige taarten type gerecht hartige taart AH onbekend 1990
12 Elke dag lekker keuken Nederlands ING, seniorendag Beernink, Rob e.a. 2001
13 Allerlei recepten voor gevogelte ingrediënten gevogelte Market Books (vertaling) Hatfield, Jean 1980
14 Goed & snel koken met kip en kalkoen ingrediënten, overig gevogelte, snel & eenvoudig Produktschap Pluimvee en Eieren Burema, Erdie z.j.
15 Vis op zijn best 2009 ingrediënten vis John West (Sanoma) Boven, Yvette van 2009
16 Vis op zijn best 2010 ingrediënten vis John West (Sanoma) Huiskamp, Katinka 2010
17 Vis op zijn best 2011 ingrediënten vis John West (Sanoma) Philippi, Janneke 2011
18 Lekker lunchen menugang, ingrediënten lunch, kaas Leerdam Leeuw, Karen de 2009
19 Salades voor elke dag type gerecht salades M & P Lingen, Helmut 1985
20 Vis ingrediënten vis, schaal- en schelpdieren AH Eetboekenreeks Blankenspoor, Reijer 1997
21 Pasta ingrediënten pasta AH Eetboekenreeks Blankenspoor, Reijer 1998
22 Salades ingrediënten salades AH Eetboekenreeks Blankenspoor, Reijer 1998
23 Rijst ingrediënten rijst AH Eetboekenreeks Blankenspoor, Reijer 1998
24 Kip en ander gevogelte ingrediënten kip, gevogelte AH Eetboekenreeks Blankenspoor, Reijer 1998
25 Roerbakken kooktechniek roerbakken AH Eetboekenreeks Blankenspoor, Reijer 1999
26 Amuses, tapas, mezze, antipasti en fingerfood menugang amuses,  tapas, mezze, antipasti, fingerfood AH Eetboekenreeks Blankenspoor, Reijer 1999
27 Vegetarisch, 70 recepten voor een dagje zonder vlees of vis gezond & bewust vegetarisch AH Eetboekenreeks Blankenspoor, Reijer 1999
28 Basisboek basiskookboek basisrecepten Blue Band Kookencyclopedie Leenders-de Vries, Carin 1984
29 Vlees ingrediënten vlees Blue Band Kookencyclopedie Leenders-de Vries, Carin 1987
30 Soepen & Sauzen type gerecht soepen, sauzen Blue Band Kookencyclopedie Leenders-de Vries, Carin 1987
31 Groenten ingrediënten groenten Blue Band Kookencyclopedie Leenders-de Vries, Carin 1988
32 Vis ingrediënten vis Blue Band Kookencyclopedie Leenders-de Vries, Carin 1988
33 Pasta & Rijst ingrediënten pasta, rijst Blue Band Kookencyclopedie Leenders-de Vries, Carin 1989
34 Gebak kooktechniek gebak Blue Band Kookencyclopedie Leenders-de Vries, Carin 1990
35 Kleine gerechten menugang kleine gerechten Blue Band Kookencyclopedie Leenders-de Vries, Carin 1991
36 Nagerechten menugang desserts Blue Band Kookencyclopedie Leenders-de Vries, Carin 1992
37 Kinderrecepten overig kinderrecepten Blue Band Kookencyclopedie Leenders-de Vries, Carin 1993
38 Basisboek vernieuwd basiskookboek basisrecepten Blue Band Kookencyclopedie Heijden, Janny van der 2006
39 Lente overig seizoensgroente Lekker koken met Deen Landsbergen, Thea 2011
40 Zomer overig groente Lekker koken met Deen Landsbergen, Thea 2011
41 Herfst overig groente Lekker koken met Deen Landsbergen, Thea 2011
42 Winter overig groente Lekker koken met Deen Landsbergen, Thea 2011
43 Vier de seizoenen overig seizoensgroente Odin Bakker, Koos 2006
44 Elseviers grote kookboek basiskookboek basisrecepten Elsevier Roland Gööck 1970
45 Praktische recepten basiskookboek basisrecepten Huishoudschool Mariakroon, 4e dr Elisabeth 1948
46 Wannee basiskookboek basisrecepten Huishoudschool Amsterdam, herziene versie, 29e dr. Wannee, C.J 2010
47 Libelle kookboek basiskookboek basisrecepten Spaarnestad Brands, Karin 1969
48 Larousse Gastronomique, Aal-Gerecht basiskookboek kookencyclopedie Kosmos Meerman, Jacques 2006
49 Larousse Gastronomique, Germiny-Reductie basiskookboek kookencyclopedie Kosmos Meerman, Jacques 2006
50 Larousse Gastronomique, Ree-Zwoerd basiskookboek kookencyclopedie Kosmos Meerman, Jacques 2006
51 Servetten vouwen overig tafel dekken Atrium Colijn, Hester vert. 2013
52 De tafel gedekt overig tafel dekken Cantecleer Heijnsbergen-Dokter, Ans 1997
53 Knipselmap kooktechniek, type gerecht, ingrediënten barbecue, koekjes, stamppotten, ijs enz. Libelle, Vomar, Allerhande Boven, Yvette van e.a. 1980
54 Barbecue & Grill kooktechniek barbecue, grillen Zomer & Keuning Culinaire Boekerij Zwart, Fon, vertaling 1985
55 Kookgids barbecue & zomerse salades kooktechniek, type gerecht barbecue, grillen, salades Parragon Bellefontaine, Jacqueline 2003
56 Barbecue basiskookboek kooktechniek barbecue Allegrio Kieft, M., vertaling z.j.
57 Speciale barbecuerecepten kooktechniek barbecue Procter & Gamble Born, Wina 1981
58 Grillen kooktechniek barbecue Edeka Südwest Rösch, Peter z.j
59 Braai kooktechniek barbecue, braai Marmer Braai, Jan 2012
60 Rooktechnieken kooktechniek rookoven Veltman Dispa, Claudia, vert. 2013
61 Fondueboek voor de fijnproever kooktechniek fondue Van Dishoeck Klever, Ulrich 1974
62 50 culinaire avonturen met fondue kooktechniek fondue Meijer Pers Stuit, Marian 1972
63 Römertopf, gezond en zuinig koken kooktechniek, gezond en bewust Römertopf, vetarm Rebo culinair Eijndhoven, Ria van, red. 1991
64 Braden en stoven in de Römertopf kooktechniek, gezond en bewust Römertopf, braden, stoven, vetarm Bay-Keramik Exner, Eva 1970
65 Enige recepten voor de Braun staafmixer kooktechniek staafmixer, pureren Braun z.j.
66 Frituurtips en recepten van Cas Spijkers kooktechniek frituren Princess Houshold Appliances Spijkers, Cas z.j.
67 Hetelucht-friteuse, recepten voor de liefhebber kooktechniek airfryer, frituren, grillen, roosteren, bakken Inventum z.j.
68 Recipebook Infiny Press revolution kooktechniek, ingrediënten, type gerecht sapcentrifuge, fruit, sap Inventum z.j.
69 Smoothies, sapjes en shakes kooktechniek, ingrediënten, type gerecht blender, sapcentrifuge, fruit, zuivel, sap Persklaar Doelma, Elke, red. 2008
70 Smoothies, sappen en shakes kooktechniek, ingrediënten, type gerecht blender, sapcentrifuge, fruit, zuivel, sap Imagebooks Arkel van, Francis 2011
71 Bread Bakery, automatische broodbakautomaat kooktechniek, type gerecht broodbakmachine, bakken, brood Panasonic z.j.
72 Meer (dan) brood bakken met uw bakmachine kooktechniek, type gerecht broodbakmachine, bakken, brood BZZTôH Allison, Sonia 2006
73 Het lekkerste gebak uit grootmoeders tijd kooktechniek, type gerecht oven, bakken, gebak Rebo Elges, Annet 1995
74 Mijn beste recepten kooktechniek oven, bakken, braden, koken Nestor Martin Oliver, Raymond 1964
75 Het magnetronkookboek kooktechniek magnetron Philips Holleman, Ria z.j.
76 Magnetron, recepten en tips kooktechniek magnetron Siemens 2010
77 Zelf diepvriezen kooktechniek invriezen Voorlichtingsbureau voor de voeding 1979
78 Het ijsboek kooktechniek, type gerecht ijsmachine, invriezen, ijs Van Dishoeck Rhoer, Sonja van de z.j.
79 Het ijsreceptenboek kooktechniek, type gerecht ijsmachine, invriezen, ijs Philips z.j.
80 IJs en sorbets kooktechniek, type gerecht ijsmachine, invriezen, ijs Naumann & Göbel z.j.
81 Zoete recepten voor elk seizoen kooktechniek, ingrediënten, type gerecht inmaken, vruchten, jam, confituur Van Gilse Ammerlaan, Anneke 1988
82 Konfituren kooktechniek, ingrediënten, type gerecht inmaken, vruchten, jam, confituur Desoer Clement, Gaston 1950
83 Cranberry ingrediënten fruit VVV Terschelling F.E. de Feyfer-Teutelink 1986
84 Alles over appels ingrediënten fruit Buitenleven Ellin, C. 2011
85 Wat je vèr haalt is lekker ingrediënten, keuken groenten, fruit, Wereldkeuken Groenten & Fruit Buro 1993
86 Doe maar gewoon . . . lekker ingrediënten groenten, fruit, Promotieburo Groenten en Fruit Grijze, Marja 1983
87 Het gouden vergeten groentenboek ingrediënten groenten Lantaarn Buser, Marianna 2009
88 30 Aspergerecepten ingrediënten groenten Maggi z.j.
89 Let's talk beans! ingrediënten groenten Bonduelle Rietman, Cocky (red) z.j.
90 Specerijen ingrediënten specerijen Librero Craze, Richard 1999
91 Vleeswaaier 1 ingrediënten vlees Voorlichtingsbureau Vlees z.j.
92 Vleeswaaier 2 ingrediënten vlees Voorlichtingsbureau Vlees 2004
93 Variaties met macaroni en spaghetti ingredienten pasta, mie Honig Lingen, Wies 1979
94 De snelle en simpele Aziatische keuken keuken Aziatisch, Australisch Fontaine Granger, Bill 2011
95 Every day wok & stir keuken, kooktechniek wokken, roerbakken, Aziatisch, Oosters, Parragon   2006
96 Koken met de wok keuken, kooktechniek wokken, roerbakken, Aziatisch, Oosters, De Lantaarn Wilson, Anne 2003
97 Stir-fries; best-ever wok and pan recipes keuken, kooktechniek Aziatisch, Oosters, wokken, roerbakken Bay Books   2006
98 Noodles,tijdloze smaken uit de Oosterse keuken ingredienten, keuken noodles, mie, Oosters, Aziatisch Albert Heijn Ammerlaan, Anneke 2002
99 Chinees koken; spectaculaire gerechten voor feesten, cocktailparty's, buffetten, diners keuken, basiskookboek, menugang, overig Chinees, buffet, feesten, cocktailparty enz De Lantaarn Kinsman, Lisa 1992
100 Chinees stap voor stap keuken, basiskookboek, Chinees,  Oosters, Aziatisch, basisrecepten YoYo Books   z.j.
101 1 Een nieuwe manier ... keuken, basiskookboek Chinees, Oosters, Aziatisch, basisrecepten AH Het Chinese Kookboek 1 Lindonk, Nelleke van 1988
102 2 Vlees. kip en vis keuken, basiskookboek Chinees, Oosters, Aziatisch, basisrecepten AH Het Chinese Kookboek 2 Lindonk, Nelleke van 1988
103 3 Groente, rijst en mie keuken, basiskookboek Chinees,  Oosters, Aziatisch, basisrecepten AH Het Chinese Kookboek 3 Lindonk, Nelleke van 1988
104 Groot Indonesisch kookboek keuken, basiskookboek Indonesisch, Oosters, Aziatisch, basisrecepten Kosmos Vuyk, Beb 2011
105 Indonesië, Java en Bali keuken, basiskookboek Indonesisch, Oosters, Aziatisch AH Wereldkeukens Laarhoven, Mieke van 2002
106 Conimex leert u het lekkerst Chinees/Indisch kokkerellen keuken Indonesisch, Chinees-Indisch, Oosters, Aziatisch Conimex   1975
107 Met Conimex thuis in de Oosterse keuken keuken Indonesisch, Chinees, Oosters, Aziatisch Conimex   z.j.
108 75 jaar de Oosterse keuken thuis keuken Indonesisch, Chinees, Oosters, Aziatisch Conimex Alphen, Sophie van (red) 2007
109 Culinair genieten: Japans keuken Japans,  Oosters, Aziatisch, basisrecepten De Lantaarn Biekmann, Ceciel (vert.) 2010
110 De Japanse keuken keuken, basiskookboek Japans,  Oosters, Aziatisch, basisrecepten Terra Lannoo Kié, Lauren 2010
111 Sushi keuken, basiskookboek, type gerecht Japans,  Oosters, Aziatisch,  basisrecepten, sushi Veltman Pallett, Steven 2013
112 Simpelweg lekker Thaïse keuken keuken Thaïs, Oosters, Aziatisch Parragon Hamel, Patty (red) 2007
113 Uitmuntende recepten uit de Eurokeuken keuken Europees, Belgisch, Duits, Fins, Frans,enz. ImageBooks Factory Mierlo, Leo van 2001
114 Vlaamse gerechten keuken Vlaams, Belgisch, Europees Reinaert Uitgaven   1976
115 True taste experience, recipes from Wales keuken Welsh, Brits, Europees, Welsh Development Agency   z.j.
116 A taste of Killarney keuken Iers, Europees Gillisa Publications Bergin, Jane 2008
117 100 recipes and 1 idea from Hungary keuken Hongaars, Europees IPV Publishing and Promotion Company for Tourism Moldován, Tamás z.j.
118 Koken in de wereld: Italië keuken Italiaans, Europees Time Life Alberti, Mirande 1993
119 Creazione GrandItalia, Italiaans eten op z'n Italiaans keuken Italiaans, Europees Grand Italia Koning, Natasha 1993
120 De Toscaanse keuken; Toscane, Umbrië en Le Marche keuken Toscaans, Italiaans, Europees Deltas Schinharl, Cornelia 2005
121 Maltese keuken keuken Maltees, Europees PEG Valerie 2001
122 Tapas  keuken, menugang Spaans, Europees,  tapas Naumann & Göbel Winnewisser, Silvia z.j.
123 Frankrijk; Normandië, de Bourgogne en de Provence keuken Frans, Europees AH De streekkeukens van Europa Heijden, Janny 2000
124 Griekenland;  Macedonië, de Peloponneus en de Cycladen keuken Grieks, Europees AH De streekkeukens van Europa Buis, Rianne 2000
125 Italie; Piemonte, Toscane en Sicilië keuken Italiaans, Europees AH De streekkeukens van Europa Heijden, Janny 2000
126 Belgie; West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant keuken Belgisch, Europees AH De streekkeukens van Europa Kleyn, Onno H. 2000
127 Spanje; Andalusië, Castilië-León en Catalonië keuken Spaans, Europees AH De streekkeukens van Europa Kleyn, Onno H. 2001
128 Turkije;Marmara, het Egeïsche gebied en Centraal-Anatolië keuken Turks, Europees, Oriëntaals AH De streekkeukens van Europa Buis, Rianne 2001
129 Portugal; Douro en Minho, Estremadura en Ribatejo en de Algarve keuken Portugees, Europees AH De streekkeukens van Europa Buis, Rianne 2001
130 Nederland; Friesland, Zeeland en Limburg keuken Nederlands, Europees AH De streekkeukens van Europa Kleyn, Onno H. 2001
131 Frankrijk deel 2; Elzas/Lotharingen, Centraal Massief en Aquitaine keuken Frans, Europees AH De streekkeukens van Europa Kleyn, Onno H. 2002
132 Italie 2; Emilia-Romagna, Umbrë en Sardinië keuken Italiaans, Europees AH De streekkeukens van Europa Kleyn, Onno H. 2002
133 De Oriëntaalse keuken; Marokko, Tunesië en de andere Noord-Afrikaanse landen tot de Golfstaten en Turkije keuken Oriëntaals, Europees, Aziatisch, Noord-Afrikaans enz. Deltas Lutterbeck, Barbara 2005
134 De keuken van Turkije; authentieke recepten en culturele achtergronden keuken Turks, Europees, Aziatisch, Oriëntaals Atrium Mustoe, Sally (red.) 2006
135 De fijne Turkse keuken keuken Turks, Europees, Aziatisch, Oriëntaals M & P Knich, Hubert 1987
136 De keuken van Zuid-Afrika; een culinaire reis keuken Zuid-Afrikaans Quaynor Snymann, Lannice 2005
137 Lievelingsgerechten van kinderen uit Colombia keuken Colombiaans, Zuid-Amerikaans Juconi Wierenga, Annik 2018
138 De avontuurlijke Surinaamse keuken; specialiteiten uit een hete culinaire geschiedenis keuken Surinaams, Zuid-Amerikaans Trichis Rajjab, Faisel 2005
139 Beroemde gerechten uit de Wereldkeuken keuken Wereldkeuken, Chinees, Creools, Noord-Afrikaans enz. Zomer & Keuning Wina Born 1970
140 Koken met kleuren; recepten en verhalen uit de mondiale keuken van Tilburg keuken Wereldkeuken, Afghaans,  Burundees enz.     2009
141 Werelds koken; eten van Azië tot Zuid-Afrika keuken Wereldkeuken, Zuid-Afrikaans, Congolees enz. Kerk in Actie Oosterhoff, Jacomine (red) z.j.
142 LIMA het kookboek; heerlijke gerechten uit de Peruaanse keuken keuken Peruaans, Zuid-Amerikaans, gezond Veltman Martinez, Virgilio 2016
143 Culinair BBQ kooktechniek barbecue BBQ Pitmaster Community Bieckmann, Mark 2020
144 Culinair BBQ 2 kooktechniek, keuken barbecue, wereldkeuken BBQ Pitmaster Community Bieckmann, Mark 2021
145 De Nederlandse keuken/Dutch cuisine keuken, basiskookboek Nederlands, Europa,  basisrecepten Veltman Uitgevers Arkel, Francis van 2020
146 Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken keuken, basiskookboek,  speciale uitgaven Nederlands, basisrecepten, geschiedenis Ambo/Anthos Meerman, Jacques 2015
147 Koks & Keukenmeiden; Amsterdamse kookboeken uit de bibliotheek . . . keuken, overig Nederlands, geschiedenis, kookboeken, koks Nijgh & Van Ditmar Dam, Johannes van 2006
148 Luilekkerland; 400 jaar koken in Nederland keuken, overig Nederlands, geschiedenis, kookboeken AUP Kleyn, Onne en Charlotte 2018
149 Smakelijk en gezond; handboek voor de moderne vrouw gezond & bewust, kooktechniek afvallen, bewust, calorieën,  cholesterol, diabetes, dieet,  gezond, ouderen, voedingswaarden, ziekten Helmond Scheibenpflug, Charlotte e.a. 1972
150 Gezonde schotels gezond & bewust, keuken bewust, gezond, wereldkeuken Culinaire avonturen, Zomer en Keuning Born, Wina (red.) 1973
151 Eten van Moeder Aarde; kookboek voor voedingsbewuste mensen gezond & bewust bewust, biologisch, gezond Elsevier Moor Lappé, Frances 1974
152 De alternatieve keuken gezond & bewust bewust, gezond, biologisch-dynamisch, macrobiotisch Driehoek Buchner, Greet 1974
153 In de keuken met Rosie; de favoriete recepten van Oprah Winfrey gezond & bewust afvallen, bewust, dieet, gezond, vetarm, weinig suiker, zoutarm Forum Daley, Rosie 1994
154 De natuurlijke keuken; de nieuwe manier van gezond koken gezond & bewust bewust, biologisch, gezond Könemann Dominé, André 1997
155 Gezond eten, gewoon doen gezond & bewust bewust, calorieën, diëten, gezond Bert Bakker Kok, Frans 2011
156 I'm a foodie presents: eet als een expert met meer dan 150 makkelijke recepten gezond & bewust bewust, biologisch, gezond, vegetarisch Kosmos Berkenpas, Marijke 2016
157 PROBE kookboek; Top 10 gerechten uit de kookworkshops van het PROBE-onderzoek gezond & bewust bewust, gezond Hogeschool van Amsterdam Memelink, Robert e.a. 2020
158 Vettabel gezond & bewust, basiskookboek tabellen, vetgehalte, voedingswaarden, dieet Elmar Oberritter, Helmut 1991
159 Lekker koken met weinig of geen vet gezond & bewust, kooktechniek bewust, gezond, vetarm, voedingswaarden, dieet Alburey, Pat e.a. Readers Digest 1999
160 Lekker Koken Vetarm; met recepten voor diabetici gezond & bewust bewust, gezond, vetarm, diabetes, dieet Kunnen, M. (vert.) YoYo books
161 Vetarm eten; meer dan 110 recepten om zonder schuldgevoel van te genieten gezond & bewust afvallen, calorieën, dieet, bewust, gezond, vetarm Gezonde Voeding Naumann & Göbel
162 Cholesterolbewust; meer dan 120 recepten afwisselende recepten voor dagelijks gebruik gezond & bewust bewust, gezond, cholesterol, dieet,  vetarm Gezonde Voeding Naumann & Göbel
163 Alles wat u moet weten over cholesterol gezond & bewust bewust, gezond, cholesterol, dieet,  vetarm BTC medisch Stottelaar-Spekking, M.J.A
164 Mijn cholesterol op peil; kookboek gezond & bewust bewust, gezond, cholesterol, dieet, vetarm Zuid-Nederlandse Uitgeverij Bovendeur-Terpstra, Nea (vert.) 1991
165 Licht en lekker koken voor elke dag;het nieuwe kookboek van de Hartstichting gezond & bewust bewust, gezond, cholesterol, dieet, vetarm BZZTôH Lindsay, Anne (vert.) 1993
166 Koken naar Hartewens 1; Recepten en Tips voor gezond en lekker eten gezond & bewust bewust, gezond, cholesterol, dieet, vetarm, voedingswaarden Becel Ammerlaan, Anneke e.a. 1987
167 Koken naar Hartewens 2; Recepten en Tips voor gezond en lekker eten gezond & bewust bewust, gezond, cholesterol, dieet, vetarm, voedingswaarden Becel Leenders de Vries, Carin e.a 1988
168 Koken naar Hartewens 3; Recepten en Tips voor gezond en lekker eten gezond & bewust bewust, gezond, cholesterol, dieet, vetarm, voedingswaarden Becel Leenders de Vries, Carin e.a. 1989
169 Koken naar Hartewens 4; Recepten en Tips voor gezond en lekker eten gezond & bewust bewust, gezond, cholesterol, dieet, vetarm, voedingswaarden Becel Oldenhuis, Anje-Lies 1991
170 Koken naar Hartewens 5; Recepten en Tips voor gezond en lekker eten gezond & bewust bewust, gezond, cholesterol, dieet, vetarm, voedingswaarden Becel Leenders de Vries, Carin e.a. 1993
171 Becel-folders over gezondevoeding(4) gezond & bewust bewust, gezond, cholesterol, dieet, vetarm Becel Leenders de Vries , Carin e.a. 1993
172 Koken met Alpro; lekker en gezond, deel IV gezond & bewust bewust, gezond, sojadrink Alpro   1996
173 Lekker kan lichter; recepten en tips met hüttenkäse; deel 1-3 gezond & bewust bewust, gezond Danone    
174 Eten tegen kanker; de rol van voeding bij het ontstaan van kanker gezond & bewust bewust, gezond, kanker Kosmos Béliveau, R. e.a. 2006
175 Eten tegen kanker; de rol van voeding bij het ontstaan van kanker kookboek gezond & bewust, menugang bewust, gezond, kanker, dieet Kosmos Béliveau, R. e.a. 2008
176 Calorieëntabel; bepaal zelf uw calorieën gezond & bewust, basiskookboek bewust, gezond, calorieën, tabel Helmond Duinker-Joustra, Nicoline 1973
177 De calorieëngids gezond & bewust, basiskookboek bewust, gezond, calorieën, tabel R & B Liewes, D. 1997
178 Calorieënwijzer; afslanken door gezonde voeding gezond & bewust bewust, gezond, light, dieet, afvallen, tabel Hema-Keukengidsen   1990
179 100 light-recepten; supermakkelijk & gezond gezond & bewust bewust, gezond, light, dieet Libelle Gevers, Ans (red.) 2006
180 Het complete dieetboek gezond & bewust bewust, gezond, afvallen, calorie, dieet Weight Watchers Morgan, Jan 1996
181 Recepten voor hardlopers; prestatieverhogende voeding voor elke atleet gezond & bewust bewust, gezond, dieet, sport De Kern Green, Sammy 1993
182 Persoonlijke voedingswijzer gezond & bewust bewust, gezond, vet, calorieën, afvallen, hart, kanker, diabetes, sport Consumentenbond Dom, Georgie (red.) 1999
183 E = Eetbaar; alle E-nummers, kunstmatige zoetstoffen en andere geur- en smaakstoffen gezond & bewust bewust, gezond, E-nummers Gottmer/Becht Kamsteeg, J 2013
184 Brood en ander gebak gezond & bewust, kooktechniek, type gerecht gezond, bakken, brood, gebak De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2003
185 Eieren, melk en kaas gezond & bewust, ingrediënten, overig gezond, eieren, melk, kaas, snel De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2004
186 Gemakkelijke maaltijdsalades gezond & bewust, type gerecht, overig gezond, salades, snel De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2004
187 Groenten voor meer vitaliteit gezond & bewust, ingrediënten, overig gezond, groente, snel De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2003
188 Kip en ander gevogelte gezond & bewust, ingrediënten, overig gezond, gevogelte, snel De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2002
189 Koken in 30 minuten gezond & bewust, overig gezond, snel De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2002
190 Lunches en lichte snacks gezond & bewust, menugang gezond, lunch, snacks De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2002
191 Passie voor Pasta gezond & bewust, ingrediënten, overig gezond, pasta, snel De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2003
192 Rijst, bonen en granen gezond & bewust, ingrediënten, overig gezond, rijst, bonen, granen, snel De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2004
193 Soepen en stoofschotels gezond & bewust, type gerecht, overig gezond, soepen, stoofschotels, snel De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2003
194 Verrassende vleesgerechten gezond & bewust, ingrediënten, overig gezond, vlees, snel De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2003
195 Vers fruit & desserts gezond & bewust, ingrediënten, menugang, type gerecht, overig gezond, fruit, desserts, gebak, smoothie, taart, snel De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2002
196 Verse vis en zeevruchten gezond & bewust, ingrediënten, overig gezond, vis, zeevruchten, snel De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2004
197 Zoete en hartige taarten gezond & bewust, kooktechniek, type gerecht gezond, bakken, gebak, hartige taart, taart De gezonde en lekkere keuken Reader's Digest Nooij, Lidy 2004
198 Sappen en shakes kooktechniek, ingrediënten, type gerecht sapcentrifuge, fruit, drank, groenten, vruchten, sap bankgiro/vriendenloterij Laarkamp, Djoni 2015
199 Uit de rookoven kooktechniek rookoven bankgiro/vriendenloterij Laarkamp, Djoni 2015
200 Lekker Hollands  keuken Nederlands bankgiro/vriendenloterij Beek, A. van 2017
201 Vis, makkelijk en lekker ingrediënten vis bankgiro/vriendenloterij Verkaar, Desirée 2017
202 Air-Fryer kooktechniek airfryer, frituren, roosteren, bakken, grillen bankgiro/vriendenloterij Verkaar, Desirée 2018
203 Mijn favoriete gezonde recepten gezond & bewust, overig bewust, gezond,   duurzaam, food revolution, seizoenen Koken met Kanjers Olivier, Jamie 2017
204 Lekkere recepten van het land gezond & bewust, overig bewust, gezond, seizoenen, duurzaam Koken met Kanjers Boven, Yvette van 2018
205 Heerlijk gerechten om te delen gezond & bewust, overig bewust, gezond, duurzaam, snel Koken met Kanjers Ottolenghi, Yotam 2019
206 Kleurrijk eten om van te smullen gezond & bewust, overig bewust, gezond, vegetarisch, duurzaam, snel Koken met Kanjers Heijden, Janny van der 2020
207 De lekkerste koffierecepten ingredient drank, koffie Senseo    
208 50 culinaire avonturen met Mix-dranken ingredient, type gerecht drank, alcohol, gebak, koekjes AH Pareren, Lily van 1978
209 Good Food Book; 4 feestmenu's van bekende topkoks - kerst-special speciale uitgaven, menugang, overig menu's, feest, kerst FDBCK Jager, Onno (red.) 2014
210 Bakbijbel kooktechniek, basiskookboek, type gerecht oven, bakken, gebak Carrera Culinair Broek, Rutger van den 2021
211 Koekjesbijbel kooktechniek, basiskookboek,  type gerecht oven, bakken, gebak, koekjes Carrera Culinair Broek, Rutger van den 2021
212 ACSI Campingkookboek deel 1 overig, speciale uitgaven eenvoudig, kamperen, snel, pdf ACSI ACSI 2017
213 ACSI Campingkookboek deel 2 overig speciale uitgave eenvoudig, kamperen, snel, pdf ACSI ACSI 2017
214 Lekker eten met Asterix; kookboek voor bijdehante jonge smulpapen overig, speciale uitgaven kinderkookboek, strips De Fontein Uderzo, Albert e.a. 1994
215 Het StripKookboek; Ruim 50 tekenaars // 50 recepten overig, speciale uitgaven eenvoudig, snel, strips Personalia Verhoeven, Leon 2019
216 Cooking Adventures with Tintin; the Ultimate Cool Cookbook overig, speciale uitgaven eenvoudig, strips Powell Powell, Sharon 2020
217 Koken op Bommelstein overig, speciale uitgaven culinair, strips Bezige Bij Dam, Johannes van 2012
218 Alain Passard; de wereld van een meesterchef overig, speciale uitgaven culinair, koks, strips Terra Lanno Blain, Christophe 2014
219 Het gezonde kinderkookboek; heerlijke recepten met favoriete en gezonde ingrediënten gezond & bewust, overig bewust, gezond, kinderkookboek BSN Karmel, Annabel  
220 Couperus Culinair; de lievelingsgerechten van Louis Couperus keuken, overig, speciale uitgaven Nederlands, Indonesisch, Italiaans, culinair, geschiedenis, literair Lubberhuizen Buschman, José 2013
221 Essen und Trinken mit Goethe keuken, overig, speciale uitgaven Duits, Italiaans, culinair, kok, restaurant, literair DTV Schulz, Joachim 1998
222 Je moet wel gek zijn als je hier niet gaat eten! overig restaurant Restaurant Freud Brands, Wim e.a. 2012
223 Bakreceptenboekje met 20 caloriearme bakrecepten; gezoet met Natrena gezond & bewust, overig bewust, gezond, calorie, dieet, diabetes, weinig suiker, kok, restaurant Natrena    
224 Veggie koken met Sonja: 8 veggie weekmenu's om af te vallen. gezond & bewust afvallen, bewust, gezond, vegetarisch De Zonnestraal Bakkker, Sonja 2021