Bron |
Chinese Kookboek 3 (AH);variaties met groente, rijst en mie (blz. 38) |
Keuken |
Kantonees, Oosters |
Techniek |
wokken |
Type |
wokgerecht |
Categorie |
groente, saus, vlees |
Dieet |
cholesterolverlagend |
miekedewaal.nl - recepten |
Kook verse doperwtjes tot ze net zacht zijn, spoel
ze met koud water af, laat uitlekken en zet apart. Ontdooi
diepvries doperwten.
Hak lente-ui en gember fijn.
Maak een sausje van de hoisinsaus, bouillon,
sojasaus en sherry.
Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens de olie. Roerbak lente-ui en gember tot het
geurt. Bak de hamblokjes tot ze lichtbruin zijn
Roer er het sausje door, breng aan de kook en voeg de
doperwten toe.
Meng er tot slot
de sesamolie door en serveer.
Lekker met gebakken rijst Yang Zhou.