89

Doperwtjes met hoisinsaus

Homepage Mieke de Waal
  • 25 min
  • bijgerecht
  • 2 personen
Chinese Kookboek 3 (AH);variaties met groente, rijst en mie (blz. 38)
Kantonees, Oosters
wokken
wokgerecht
groente, saus, vlees
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank
  • mes
  • pan
  • wok
  • schaaltje

Ingrediënten

  • 350 g verse doperwten, diepvries, of 1 pot 350 g
  • 2 lente-uien of stukje prei
  • 2 plakjes verse gember
  • 1½ eetlepel hoisinsaus
  • 2 eetlepels kippenbouillon
  • ½ eetlepel Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel dry sherry
  • 1 eetlepel olie
  • 150 g hamblokjes
  • 1 theelepel sesamolie

Bereiden

Kook verse doperwtjes tot ze net zacht zijn, spoel ze met koud water af, laat uitlekken en zet apart. Ontdooi diepvries doperwten.
Hak lente-ui en gember fijn.
Maak een sausje van de hoisinsaus, bouillon, sojasaus en sherry.

Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens de olie. Roerbak lente-ui en gember tot het geurt.  Bak de hamblokjes tot ze lichtbruin zijn
Roer er het sausje door, breng aan de kook en voeg de doperwten  toe.
Meng er tot slot de sesamolie door en serveer.

Lekker met gebakken rijst Yang Zhou.

17-03-2013  nr. 89, gewijzigd op: 22-03-24 23:51:41