Bron |
Bewerking van: Blue Band Kookboek, Soepen en sauzen, blz. 50 |
Keuken |
Europees, Hongaars |
Techniek |
koken |
Type |
maaltijdsoep |
Categorie |
aardappelen, groente, soep, vlees |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Snijd de runderlappen in niet te kleine stukjes, de
uien in
stukken en snijd de knoflook fijn.
Schil de aardappelen en maak er kleine blokjes van.
Snijd de paprika's in reepjes en dek ze af met plastic folie.
Braad het vlees bruin in Becel of olie en voeg de uien en de knoflook toe en
fruit even mee.
Voeg peper, kummel, paprikapoeder
en goulashkruiden toe en roer de tomatenpuree
er door.
Giet het water in de pan met de bouillon- en
maggiblokjes en laat het vlees 2 uur zachtjes koken.
Doe dan de paprika in de pan en laat alles nog 20 minuten koken,.
Opmerking:
De oorspronkelijke Hongaarse Goulashsoep is een maaltijdsoep, waarin veel aardappelen zitten (500 gram). Ik geef er de voorkeur aan om wat minder te gebruiken.