210 |
Knoflooksoep |
|
Bronnen |
Bewerking van Gutekueche.at, Blue Band Soepen & Sauzen, blz. 30 en eigen recept |
Keuken |
Oostenrijks (Tirol) |
Kooktechniek |
fruiten, koken, pureren |
Type gerecht |
soep |
Categorie |
aardappelen, gevogelte, groente, kruiden, soep |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat per 100g |
|
4 personen
Pel de sjalot en de knoflook en hak de sjalot in kleine stukjes.
Verwarm de olie en fruit de sjalot.
Bestuif de sjalot met de bloem en giet er beetje voor
beetje de
bouillon bij en roer goed zodat de saus niet
klontert.
Rasp of pers de knoflook in de pan.
Rits de blaadjes van de tijm, doe ze in de pan, doe
er een beetje nootmuskaat en verse zwarte peper
bij. Laat de soep 5 minuten koken.
Maak af met de Alpro en laat nog even koken.
Serveer met vers gehakte peterselie.
Lekker met knoflookbrood: knoflook poffen in magnetron en uitsmeren op geroosterde sneetjes (stok-) brood).
Wil je mooie "witte" soep, gebruik dan 500 ml melk en 500 ml bouillon.
Dit is ook een lekker recept. Het duurt wat langer, maar er zitten geen stukjes knoflook in de soep
Pel de knoflooktenen
Kook de knoflook, tijm, kruidnagel,
salie, laurierblad, iets peper en zout
in de, op laag vuur, in 30 minuten gaar.
Zeef de bouillon. Wrijf de knoflook door een zeef en voeg
dit weer toe aan de bouillon.
Verwarm de olijfolie op een laag vuur. Voeg al
roerende de bloem toe en blijf roeren tot een glad
mengsel ontstaat. Laat dit in 3 minuten gaar, maar niet
bruin worden.
Giet er langzaam, al roerende, de knoflookbouillon bij.
Breng de soep weer aan de kook en laat deze, op een laag
vuur, onder af en toe roeren in 20 minuten gaar worden.
Voeg 2 dl room of Alpro light toe en serveer.
2 personen
Dit is een gemakkelijk recept voor op de camping. Je hebt er niet veel materiaal en of ingrediënten voor nodig
Pel de knoflooktenen en maak de sjalot schoon.
Hak alles in kleine stukjes.
Doe het zakje roomsaus met 100 ml water in een
kop en meng het mengsel tot alles goed is opgelost.
Doe de olie met de basilicum in de pan. Doe de
sjalot en de knoflook er bij en fruit totdat de sjalot
glazig is.
Voeg 250 ml water en het bouillonblokje
toe en laat alles 10 minuten koken.
Voeg na 10 minuten 100 ml koud water bij de
knoflookbouillon. Klop het roomsausmengsel nog eens
goed door en giet het daarna onder goed roeren bij de soep.
Laat nog enkele minuten doorkoken en maak de saus af met
versgemalen peper en peterselie.