217

Gegratineerde) koolvisschotel met groenten

Homepage Mieke de Waal
  • 40 min
  • hoofdgerecht
  • 4 personen
Bewerking van Het lekkere magnetronboek AH, blz. 162 en smulweb
Europees
magnetron, oven
magnetronschotel, ovenschotel, 
groente, vis
cholesterolverlagend
  • Energie: 320 kcal
  • Eiwit: 36 g
  • Vet: 9 g waarvan verzadigd 
  • Koolhydraten: 19 g waarvan suikers

miekedewaal.nl - recepten

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 1 koolrabi
  • 4 worteltjes of 1 winterwortel
  • 100 g diepvriesdoperwtjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • ¼ dl droge witte wijn
  • 600 g koolvisfilet
  • ½ eetlepel dragonmosterd
  • peper, zout
  • paneermeel
  • 100g geraspte oude kaas

Materialen

  • snijplank
  • mes
  • pan
  • wok
  • ovenschaal of magnetronschaal

Bereiden

Maak de prei schoon en snijd ze in dunne ringen. Schil de koolrabi en snijd hem in kleine blokjes. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Schep de prei, de koolrabi, de wortel, de doperwtjes, de peterselie en de bieslook in een glazen schaal door elkaar.
Schenk de wijn erover.
Wrijf de koolvisfilets in met mosterd, peper en zout en leg de filets op de groenten.
Strooi de kaas en de paneermeel over de vis. Zet de schaal afgedekt, tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de combinatiemagnetron voor op 200 ° C
Schuif de magnetronschaal in de magnetron en laat en schakel in op 400 watt.
Laat de schotel in ca. 15 minuten goudbruin en gaar worden. Als je geen combimagnetron hebt, kun je de ovenschaal nog enkele minuten in de grilloven plaatsen, om er een bruin korstje op te laten komen.

Bij gebruik van de oven alleen:  25 minuten op 200 ° C.

19-02-2018  nr. 217, gewijzigd op: 10-10-21 15:47:14