Bron |
Bewerking van Het lekkere magnetronboek AH, blz. 162 en smulweb |
Keuken |
Europees |
Kooktechniek |
magnetron, oven |
Type gerecht |
magnetronschotel, ovenschotel, |
Categorie |
groente, vis |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat per 100g |
|
Maak de prei schoon en snijd ze in dunne ringen. Schil de
koolrabi en snijd hem in kleine blokjes. Maak de worteltjes
schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Schep de prei, de koolrabi, de wortel, de doperwtjes, de
peterselie en de bieslook in een glazen schaal door elkaar.
Schenk de wijn erover.
Wrijf de koolvisfilets in met mosterd, peper en
zout en leg
de filets op de groenten.
Strooi de kaas en de paneermeel over de vis. Zet de schaal
afgedekt, tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de combinatiemagnetron voor op 200 ° C
Schuif de magnetronschaal in de magnetron en laat en schakel
in op 400 watt.
Laat de schotel in ca. 15 minuten goudbruin en gaar worden.
Als je geen combimagnetron hebt, kun je de ovenschaal nog
enkele minuten in de grilloven plaatsen, om er een bruin
korstje op te laten komen.
Bij gebruik van de oven alleen: 25 minuten op 200 ° C.