Bron |
Chinese Kookboek 2 (AH); een nieuwe manier van eten (blz.70) |
Keuken |
Kantonees, Oosters |
Kooktechniek |
fondue in bouillon |
Type gerecht |
Chinese fondue |
Categorie |
groente, saus, vis, vlees |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Deze Chinese fondue wordt op dezelfde manier gegeten als vleesfondue,
alleen worden de ingrediënten niet in de olie gedoopt, maar in hete bouillon.
|
|
Net als in Nederland bij de vleesfondue kan alles van te
voren bereid worden.
Vries het verse vlees 1 uur in, zodat het makkelijk in
heel dunne plakjes gesneden kan worden.
De vuurpot wordt met dipsausjes gegeten. Deze worden of
van te voren gemaakt of zelf door de gast aan tafel
gemengd.
Iedereen heeft een eigen kommetje voor zich. Men doopt
de ingrediënten met stokjes of met een draadzeefje in de
hete bouillon.
Eerst wordt vlees, vis of kip gegeten en daarna wordt pas met de groenten en mie begonnen. De bouillon kan tussentijds bij gegoten worden.
Tot slot wordt de nu overheerlijke bouillon over soepkommen verdeeld en gedronken.
Maak de 3 dipsausen als volgt: