177

Pepersaus

Homepage Mieke de Waal
  • 20 min
  • bijgerecht
  • 3 personen
Eigen recept, basis veloutésaus
Europees,
fruiten, koken
saus
saus
cholesterolverlagend
  • Energie: 235 kcal
  • Eiwit: 2 g
  • Vet: 21 g waarvan verzadigd  4 g
  • Koolhydraten:  6 g waarvan suikers
  • Natrium: 290 mg
  • Vezels:  0 g

 

miekedewaal.nl - recepten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels cognac
  • 100 ml water
  • ½ runderbouillontablet of een ½ schepje tuinkruidenbouillon
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 100 ml Alpro cuisine light

Materialen

  • snijplank
  • mes
  • steelpan
  • garde
  • vijzel

Bereiden

Snipper de sjalot fijn.
Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot 5 minuten.
Voeg de bloem toe en roer tot het mengsel lichtbruin kleurt.
Blus met de cognac, voeg het water en het bouillonpoeder toe en roer tot alles goed oplost en breng aan de kook.
Kneus de peperkorrels in de vijzel en voeg toe aan de saus.
Kook de saus op laag vuur in tot een gladde, gebonden saus.
Voeg de Alpro toe en serveer direct.

14-11-2016  nr. 177, gewijzigd op: 10-10-21 00:18:57