90

Spinazie- en eisoep

Homepage Mieke de Waal
  • 20 min
  • hoofdgerecht
  • 4 personen
Chinese Kookboek 3 (AH);variaties met groente, rijst en mie (blz. 116) en web
Kantonees
koken
soep
gevogelte, groente
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • pan
  • vergiet
  • mes
  • snijplank
  • schaaltjes
  • vork

Ingrediënten

  • 150 g verse spinazie
  • 2 eieren
  • ½ plakje verse gember
  • maïzena
  • water
  • dry sherry
  • 1 liter water
  • 2 kippen- of groentebouillonblokjes

Bereiden

Was de spinazie.
Breng in een pan ruim water aan de kook, voeg de spinazie toe en breng alles weer aan de kook. Giet de spinazie af in een vergiet en spoel af met koud water.
Laat goed uitlekken.

Klop de eieren los in een schaaltje.
Hak de gember fijn en vermeng met de eieren.
Meng in een bakje  1 theelepel maïzena, 1 theelepel water en 1 eetlepel sherry.

Breng 1 liter water  aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
Roer het maïzenamengsel door de bouillon.
Giet het eimengsel met een dun straaltje in de bouillon. Roer met een vork zodat het ei in sliertjes stolt.
Doe de spinazie in de hete bouillon, laat de soep heet worden en serveer. 

17-03-2013  nr. 90, gewijzigd op: 07-03-24 20:21:56