336

Vis met rode bietjes

Homepage Mieke de Waal
  • 40 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Bewerking van volkskeuken (geïnspireerd door de Oekraïense keuken)
Oekraïne
fruiten, stoven
stoofschotel
aardappelen, drank, groente, kruiden, vis, vlees, vleesvervanger, zuivel
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank
  • mes
  • schaaltje voor het roomsausje
  • wok
  • pan voor de aardappelen

Ingrediënten

  • 200-250 g witvisfilet
  • 250 g gekookte bietjes of 1 pot (340 g)
  • zout
  • 1 ui
  • verse bieslook
  • 100 g Alpro cuisine
  • ½ eetlepel mosterd
  • 25 ml droge witte wijn
  • 25 ml water
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 50 g biologische spekreepjes of vega spekreepjes
  • aardappels voor 2 personen (500 g)

Bereiden

Snijd de vis in blokjes en de gekookte bietjes in even grote stukjes. (Laat de bietjes uit een pot uitlekken).
Bestrooi de vis met een beetje zout.
Pel en snipper de ui.
Hak de bieslook.

Klop de Alpro, mosterd, wijn en water goed door elkaar tot een romig sausje.

Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de spekreepjes ca. 3 minuten op laag vuur.
Voeg de uisnippers toe en bak nog 3 minuten mee, totdat de ui zacht en bruin is.

Doe de vis bij het ui-spekmengsel, schep om en doe dan de bietenstukjes of -schijfjes er bij.
Giet de roomsaus erover, roer voorzichtig alles door elkaar en breng zachtjes aan de kook.
Laat 5 minuten sudderen met het deksel op de wok tot de vis net gaar is.
Maak op smaak af met versgemalen peper en strooi de bieslook erover.

Lekker met gekookte aardappelen.

18-03-2022  nr. 336, gewijzigd op: 14-11-25 21:53:37