Bron |
Bewerking van volkskeuken (geïnspireerd door de Oekraïense keuken) |
Keuken |
Oekraïne |
Techniek |
fruiten, stoven |
Type |
stoofschotel |
Categorie |
aardappelen, drank, groente, kruiden, vis, vlees, vleesvervanger, zuivel |
Dieet |
cholesterolverlagend |
| miekedewaal.nl - recepten |
Snijd de vis in blokjes en de gekookte bietjes in even
grote stukjes. (Laat de bietjes uit een pot uitlekken).
Bestrooi de vis met een beetje zout.
Pel en snipper de ui.
Hak de bieslook.
Klop de Alpro, mosterd, wijn en water goed door elkaar tot een romig sausje.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de
spekreepjes ca. 3 minuten op laag vuur.
Voeg de uisnippers toe
en bak nog 3 minuten mee, totdat de ui
zacht en bruin is.
Doe de vis bij het ui-spekmengsel, schep om en doe
dan de bietenstukjes of -schijfjes er bij.
Giet de roomsaus erover, roer voorzichtig alles door elkaar en breng zachtjes aan de kook.
Laat 5 minuten
sudderen met het deksel op de wok tot de vis net gaar is.
Maak
op smaak af met versgemalen peper en strooi de bieslook
erover.
Lekker met gekookte aardappelen.