86

Bleekselderij met groenten

Homepage Mieke de Waal
  • 2 uur
  • bijgerecht
  • 2 personen
Chinese Kookboek 3 (AH);variaties met groente, rijst en mie (blz. 26) en web
Kantonees, Oosters
wokken
wokgerecht
groente, saus
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank en mes
  • wok
  • schaaltje

Ingrediënten

  • 3 gedroogde Chinese paddenstoelen
  • 150 g bleekselderij
  • 100 g worteltjes
  • 2 lente-uien of stukje prei
  • 3 plakjes gekruide tahoe
  • 1 knoflookteen
  • 1 plakje verse gember
  • ½ dl kippenbouillon
  • dry sherry
  • suiker
  • oestersaus
  • peper
  • olie
  • bindpapje(l eetl. maïzena + 2 eetl.
    water)
  • sesamolie

Bereiden

Was, en week de paddenstoelen 30 minuten in warm water.
Maak bleekselderij en wortel schoon en snijd in repen van 4 cm. Snijd lente-uien en tahoe ook in repen. Hak knoflook en gember fijn.

Maak een sausje van ½ dl bouillon, 2 theelepels sherry, ½ theelepel suiker, 2 theelepels oestersaus en een snufje peper.

Verwijder de stelen en snijd de paddenstoelen in reepjes.

Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 eetlepels olie. Roerbak gember en knoflook tot het geurt. Roerbak bleekselderi wortel, paddenstoelen, lente-uien, en tahoe 2 minuten. Voeg het sausje toe en breng aan de kook. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt. Breng op smaak met 1 theelepel sesamolie en serveer.

Varianten:

  • i.p.v. tahoe, meer groenten
  • 5 kruidenpoeder aan sausje toevoegen

16-03-2013  nr. 86, gewijzigd op: 21-04-24 00:44:22