Bron |
Bewerking van: AH, De streekkeukens van Europa: Spanje, blz.22., ah.nl en Blue Band soep blz. 80 |
Keuken |
Spaans |
Kooktechniek |
pureren, mengen, koelen |
Type gerecht |
koude soep |
Categorie |
groente, soep |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat |
|
Optioneel:
Korstjes van brood verwijderen, brood in stukjes snijden en besprenkelen met 2 eetlepels water. Brood ca. 20 minuten laten weken.
Tomaten wassen en in stukken snijden. Komkommer schillen en vruchtvlees in stukken snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukken snijden. Knoflook pellen.
In keukenmachine tomaat, komkommer, paprika en knoflook pureren. Geweekt brood en kruidenbouillon met water toevoegen en scheutje voor scheutje olie erbij schenken.
Let op: geen rauwe ui toevoegen, dat maakt de gazpacho te scherp van smaak
Soep boven een kom door een zeef wrijven of gebruik een
passe-vite (roerzeef ) om de pitjes en velletjes te
verwijderen.
Op smaak brengen met azijn en sherry . Indien geen koude ingrediënten zijn
gebruikt, de soep 1 uur in de koelkast laten koelen.
Koude gazpacho in vier borden of kommen scheppen en aan elk bord 1 à 2 ijsklontjes toevoegen.
Tip:
Serveer naast de gazpacho in aparte kommetjes
croûtons, stukjes tomaat, paprika, ui,
komkommer, blokjes ham en/of stukjes grof
gehakte hardgekookte ei.