Blue Band Kookboek Soepen & Sauzen

Pieternel Pouwels en Carin Leenders-de Vries (red). 1987; 3e dr..
Een initiatief van Blue Band Rotterdam.

Categorie: basiskookboek

Onderwerp: basisrecepten

Serie: Blue Band Kookencyclopedie

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

Links Recept Hoofdingrediënten Categorie Techniek Blz
210 Knoflooksoep knoflook, bouillon,  bloem , melk, Alpro light gebonden soep koken 30
10 Goulashsoep rundvlees, paprika, uien, aardappel maaltijdsoepen koken 50
09 Hollandse erwtensoep varkensvlees/kip, spliterwten, groenten maaltijdsoepen koken 51
45 Franse uiensoep uien, bouillon, witte wijn, kruiden maaltijdsoepen koken 56
100 Gazpacho komkommer, tomaat, paprika, ui koude soepen pureren, zeven 80
176 Stroganoffsaus ui, paprikapoeder, bloem, wodka, room witte sauzen koken 93
177 Pepersaus peperkorrels, cognac, bloem, kookroom bruine sauzen koken 105

Inhoudsopgave

Maten, gewichten en ovenstanden 5

Soepen 6

  • Keukengereedschap 7
  • Bouillons 8
    • Runderbouillon 8
    • Kalfsbouillon 9
    • Kippenbouillon 9
    • Visbouillon 9
    • Groentebouillon 9
    • Snelle bouillon 9
    • Wildbouillon 10
    • Bouillon klaren 11
  • Heldere soepen 12
    • Enkele eenvoudige vullingen 12
    • Gekroonde consommé 13
    • Bouillon met knödel 14
    • Heldere groentesoep met balletjes 15
    • Heldere ossenstaartsoep 16
    • Lady Curzonsoep 17
    • Consommé à la royale 18
    • Wildconsommé 19
    • Consommé Colnet 20
    • Chinese tomatensoep 21
    • Bouillon met ravioli 22
    • Tahoesoep 23
    • Bouillon met hartige soesjes 24
    • Japanse soep 25
  • Fijne gebonden soepen 26
    • Tomaten-crèmesoep 26
    • Bloemkool-crèmesoep 27
    • Groene soep 28
    • Champignon-crèmesoep 29
    • Knoflooksoep 30
    • Londonderrysoep 31
    • Asperge-crèmesoep 32
    • Kalfs-crèmesoep met kruiden 33
    • Kaassoep 34
    • Koninginnesoep 35
    • Courgettesoep 36
    • Roomsoep 37
    • Kastanjesoep 40
    • Potage Xavier 41
    • Cressonsoep 42
    • Chou Chou à la crème 43
    • Mille fantisoep 44
    • Pompoensoep 45
    • Haaievinnesoep 46
    • Komkommer-kippensoep 47
    • Bisque de crevettes 48
    • Mosselensoep 49
  • Maaltijdsoepen 50
    • Goulashsoep 50
    • Hollandse erwtensoep 51
    • Bruine bonnensoep 52
    • Linzensoep 53
    • Witte bonensoep 54
    • Zigeunersoep 55
    • Franse uiensoep 56
    • Tomatensoep met croûtons 57
    • Balearensoep 58
    • Minestrone 59
    • Aïgo à la ménagère 60
    • Papazoi 61
    • Iota 62
    • Pindabravoe 63
    • Pot au feu 64
    • Waterzooi 65
    • Mulligatawny 66
    • Scotch mouton 67
    • Bortsch 70
    • Lamssoep 71
    • Minestra col Pesto 72
    • Kruudmoes 73
    • Bacalaosoep 74
    • Caldeirada 75
    • Bouillabaisse 76
    • Paprika-vissoep 77
  • Koude soepen 78
    • Vichyssoise 78
    • Avocadosoep 79
    • Gazpacho 80
    • Okroschka 81
  • Zoete soepen 82
    • Biersoep 82
    • Koude fruitsoep 83
    • Kersensoep 84
    • Appelsoep 85
Sauzen 86

  • Sauzentabel 87
  • Witte sauzen 88
    • Véloutésaus of Béchamelsaus 88
    • Variaties op Veloutésaus 89
      • Mosterdsaus
      • Peterseliesaus
      • Allemandesaus
      • Aurorasaus
      • Polonaisesaus
    • Suprêmesaus 90
    • Variaties op Suprêmesaus 91
      • Dragonsaus
      • Champignosaus
      • Kappertjessaus
      • Garnalensaus
      • Hazelnootsaus
    • Indiennesaus 92
    • Stroganoffsaus 93
    • Chivrysaus 94
    • Matelotesaus 95
    • Duxellesaus 96
    • Mornaysaus 97
  • Bruine sauzen 98
    • Spaanse saus 98
    • Bordelaisesaus 99
    • Robertsaus 100
    • Wildsaus 101
    • Duivelssaus 102
    • Jagerssaus 103
    • Bigaradesaus 104
    • Groene pepersaus 105
    • Uiensaus 106
    • Speksaus 107
  • Fijne sauzen 108
    • Hollandaisesaus 108
    • Variaties op Hollandaisesaus 109
      • Béaurnaisesaus
      • Choronsaus
    • Witte wijnsaus 110
    • Mousselinesaus en Maltezersaus 111
  • Mayonaise 112
    • Mayonaise 112
    • Variaties op mayonaise 113
      • Niçoisesaus
      • Chantillysaus
      • Groene saus
      • Suédoisesaus
      • remouladesaus
    • Cocktailsaus 114
    • Tartarensaus 115
  • Dressings 118
    • Vinaigrette en Ravigottesaus 118
    • Zoetzure pindadressing 119
    • Yoghurt-roomdressing 120
    • Roquefort-notendressing 121
  • Diverse sauzen 122
    • Pesto 122
    • Tomatensaus 123
    • Vleessaus uit Bologna 124
    • Tomatenketchup 125
    • Chutney 126
    • Mintsaus 127
    • Salsa verde 128
    • Mierikswortelsaus129
    • Pindasaus 130
    • Cumberlandsaus 131
  • Samengestelde boters 132
    • Maître d'hôtel boter 132
    • Citroenboter 133
    • Zalmboter 133Knoflookboter 133
    • Pistacheboter 133
    • Ansjovisboter 133
  • Afmaken van jus 134
    • Monteren met Blue Band 134
    • Monteren met room of crème fraîche 135
    • Binden met beurre manié 135
    • Binden met aardappelmeel of maïzena 135
Basistechnieken en termen 136

Kruiden 138

Specerijen 140

Receptenregister 142