104

Panga teriyaki met mie

Homepage Mieke de Waal
  • 30 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Bewerking van: www.ah.nl
Oosters
bakken, koken, marineren, wokken
eenpansmaaltijd
groente, marinade, mie, witvis, saus
cholesterolverlagend
  • Energie: 690 kcal
  • Eiwit: 57 g
  • Vet: 16 g
  • Koolhydraten: 79g
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank
  • mes
  • schaaltje voor de vis
  • pan
  • vergiet
  • koekenpan
  • wok
  • steelpan

Ingrediënten

  • 200-300g pangafilet of andere witvis
  • 3 eetlepels teriyakisaus
  • 150 g mie
  • ½ gele paprika
  • ¹/₃ winterwortel
  • ¹/₃ courgette
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • stukje gember
  • 2 eetlepels olie
  • 50 - 100 ml bouillon

Bereiden

Snijd de visfilet in grote stukken en meng deze in een schaaltje met teriyakisaus en laat marineren. 

Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing en giet af in een vergiet.

Maak de paprika, wortel, courgette en ui schoon en snijd in dunne repen.
Maak de knoflook en gember schoon en hak in kleine stukjes.

Doe 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak de stukken vis aan beide zijden 2-3 minuten gaar en bruin.

Verhit intussen 1 eetlepel olie in de wok. Voeg de knoflook, gember en ui toe en laat fruiten tot de ui glanzend is.
Voeg vervolgens de paprika, wortel en courgette toe en laat de groenten ca. 4 minuten roerbakken.
Schep de mie door de groente, voeg de bouillon toe en laat deze door de mie opnemen.
Verwarm het geheel  nog 1 minuut door. Leg tot slot de stukjes vis op de mieschotel.
Serveer de  een beetje (warme) teriyakisaus bij het gerecht, zodat ieder deze naar smaak deze kan toevoegen.

20-08-2013  nr. 104, gewijzigd op: 03-10-25 21:09:25