412

Teriyakisaus

Homepage Mieke de Waal
  • 30 min
  • bijgerecht
  • 2 personen
eigen recept
Oosters, Japans
fruiten, koken
saus
sauzen
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank
  • mes
  • rasp
  • pannetje

Ingrediƫnten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel verse gember
  • 25 ml Japanse sojasaus
  • 25 ml water
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepels honing
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels allesbinder
  • sesamzaadjes optioneel

Bereiden

Pel en rasp de knoflook. Schil een stukje gember en rasp dit.
Doe de rasp met de sojasaus, het water, de basterdsuiker, honing en rijstazijn in een pannetje, roer goed door en laat 10 minuten koken. strooi al roeren met een garde, de allesbinder er door. Laat nog 1 minuut koken. Voeg er tot slot eventueel nog wat sesamzaadjes aan toe.
Het sausje kan warm en koud worden gebruikt en kan tevens dienen als marinade voor vlees of vis. Zie: Panga teriyaki met mie

03-10-2025  nr. 412, gewijzigd op: 03-10-25 23:46:44