Ziekenrecepten
- Algemene regels 322
-
Eiwitarm dieet 322

- Karnemelkpap 322
- Karnemelkvla 322
- Melkpap 323
-
Suikervrij dieet 323

- Bessenvla 323
- Citroenpudding ` 323
- Eiersoep 324
- Glutenpannenkoek 324
- Havervlokkenpap 324
- Koffie-crême 323
- Koolrollen, Gevuld 325
- Koud vlees L 324
- Schuimgerecht 325
- Schuimomelet 324
- Slaatje 324
- Snoek, Gestoofde 325
- Spinazie met ei 324
- Verjaardagspudding 325
- Vetarm dieet 325
- Zoutarm dieet 326
-
Streng vloeibaar dieet 326

- Bouillon 326
- Geklopt ei met citroen- of bessensap 326
- Geknipt eiwit 326
- Griesmeelpap 327
- Havermoutpap 327
- Lammetjespap 326
- Yoghurt met grenadine 327
-
Voor aansterkende zieken 327

- Aspergeschoteltje 330
- Beschuit of biscuits met vruchten 330
- Biefstuk, Geschrapte 329
- Biscuits met vruchtenschuim 330
- Duif, Gekookte (licht verteerbaar) 331
- Duif met aspergepunten 331
- Duif met rijst (voor bloedarme zieken) 331
- Eierschoteltje met vruchten ` 330
- Gebakken kalfslever I 327
- Gebakken kalfslever II 328
- Gebraden vlees zonder korst (voor maagpatiënt) 332
- Kalfsbiefstuk, Gekookte 329
- Kalfsgehakt 330
- Kalfshersens met ei (licht verteerbaar) 331
- Kalislever op z'n Engels 327
- Kalfsoesters, Gelardeerde 329
- Leverballen 328
- Leverbouillon 327
- Licht verteerbare ragouts 329
- Puree van princesseboontjes (voor maagpatiënt) 332
- Russische charlotte 331
- Spinazie met kalfsvlees 328
- Vleesschelp 328
- Vleesschelpjes 329
- Vruchtenbeker 331
- Zak-eieren 330
- Zak-eieren, Gepaneerde 330
- Zwezerik 329
Vlees- en groentecombinaties 333
Vis- en groentecombinaties 334
Wild-. gevogelte-, vis- en groentekalender 335
Diverse menu's en hun juiste samenstelling 339
Elektrisch koken 343

- Elektrisch koken 343
- Elektrisch fornuis 343
- Inbedrijfstelling en onderhoud 345
- De pannen 346
- Voordelen van elektrische spijsbereiding 347
- Hulptoestellen in de elektrischekeuken 347
- 10 Regels voor het koken, braden en bakken op de kookplaat 348
- Het bakken van klein vlees en vis op de kookplaat 350
- Het braden van klein en groot vlees op de kookplaat 350
- Het braden van groot vlees in de oven 350
- Gemiddelde schakelstanden en tijden voor het braden van vlees 352
- Gemiddelde schakelstanden en tijden voor het braden van wild en gevogelte 353
- Bereiding van vis in de oven 354
- Gebakrecepten 355
- Zandkoekjes 355
- Cake 356
- Cake, Gevulde 356
- Wit Brood 357
- 12 Regels voor het steriliseren en pasteuriseren met het elektrisch fornuis 358
Wijn 360

- Iets over wijn nu het algemeen 360
- Bordeaux 361
- Bourgogne 361
- Champagne 362
- Rijn en Moezel 362
- Port, Sherry en Madeira 362
- De 10 geboden voor de wijnschenker 363
- Wanneer en wat? 365
- Voor tafel 365
- Gerechten, waarbij wijn het minst tot zijn recht komt 365
Aantekeningen 366
Inhoud 377
Benamingen voor de samenstelling van Franse menu's 392