De rozijnen-cranberrylaag
Bron |
Bewerking Nederland op z'n lekkerst AH |
Keuken |
Nederlands |
Techniek |
bakken, oven |
Type |
lekkernij, taart |
Categorie |
fruit, gebak, noten, taart |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat |
|
| miekedewaal.nl - recepten |
Vruchtenlaag
Deeg
Vulling
Vruchtenlaag:
Doe de cranberry’s, rozijnen, koekkruiden en
basterdsuiker in een steelpannetje.
Boen de schil van de sinaasappel schoon en rasp de schil. Pers daarna de sinaasappel uit.
Roer het rasp en sap
samen met 50 ml water door de cranberry’s.
Breng alles al roerend aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes
koken. Laat het daarna in ca. 1 uur helemaal
afkoelen.
Hak de walnoten fijn in de keukenmachine en meng het met
afgekoelde cranberrymengsel
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de taartvorm in met bakspray of boter.
Bestuif het werkblad met wat bloem,
kneed het deeg kort door en rol met de deegroller uit tot een ronde
lap van Ø 32 cm.
Bekleed de bodem en zijkant van de taartvorm met
het deeg en snijd het overtollige deeg weg. Prik met een vork de
bodem ca. 40 keer in om te voorkomen dat hij opbolt.
Bewaar de
taartvorm tot gebruik in de koelkast.
Appelvulling:
Boen de schil van de citroen schoon, rasp de schil en
pers de vrucht uit. Doe de helft van het citroensap en de rasp in een schaaltje
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in
plakjes en doe ze in een kom.
Meng de appels met het citroensap, citroenrasp en suiker
en laat het sap intrekken.
Bakken:
Haal de taartbodem uit de koelkast. Verdeel het
walnotenmengsel over de bodem Leg de appelpartjes er
in een mooi patroon op en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45
- 60 minuten gaar.