Komkommer en winterwortel wassen en in staafjes van ca. 20 cm x 5mm x 5 mm snijden,
Zalm in 1 cm brede stroken snijden.
Bron |
Beschrijving bij Saitaku Sushi set |
Keuken |
Japans, Oosters, |
Techniek |
koken |
Type |
hapjes |
Categorie |
groente, vis |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat per portie |
|
![]() |
miekedewaal.nl - recepten |
Inhoud pakket
Komkommer en winterwortel wassen en in staafjes van ca. 20 cm x 5mm x 5 mm snijden,
Zalm in 1 cm brede stroken snijden.
1. Blad nori op de bamboemat leggen
2. ¼ van de rijst in een dunne laag gelijkmatig op het blad nori uitspreiden. Aan de boven- en onderkant 1 cm leeg laten om de rol te kunnen sluiten, aan de zijkant tot de rand vullen.
3. 3 repen zalm en 2 staafjes komkommer in het midden op de rijst leggen.
4. Beetje mayonaise in het midden van de rijst aanbrengen, dan 2 staafjes wortel en 2 staafjes komkommer er op leggen.
5-6-7. Nori zorgvuldig en gelijkmatig met behulp van bamboemat met lichte druk van het lichaam af oprollen.
11. Sushirol met een scherp mes halveren. Mes voor elke snede met een beetje water nat maken om te voorkomen dat de rijst er aanplakt.
12-13 De twee helften naast elkaar leggen en in drie even lange stukken snijden.
14. Sushirollen rechtop op een bord met wasabi en gember zetten.
15. Sojasaus in een klein bakje apart er bij serveren.