205

Sushi basisrecept (Maki Sushi)

Homepage Mieke de Waal
  • 40 min
  • voorgerecht
  • 4 personen (24 porties)
Beschrijving bij Saitaku Sushi set
Japans, Oosters,
koken
hapjes
groente, vis
cholesterolverlagend
  • Energie: 354 kcal
  • Eiwit: 6,7 g
  • Vet: 0,4 g,  verz. 0,1
  • Koolhydraten: 80 g, suikers 0,2 g
  • Natrium: 0,01 g
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • Bamboe sushi rolmatje
  • eetstokjes
  • pan en vergiet
  • snijplank en mes

Ingrediënten

  • 250 g sushi-rijst, 2 zakjes
  • 40 ml rijstazijn
  • 1 komkommer
  • 1 winterwortel
  • 100 g gerookte zalm
  • 4 vellen nori  (zeewier)
  • mayonaise
  • 20 g gember
  • 10 g wasabi-pasta
  • 40 ml sojasaus

Inhoud pakket

Bereiding en uitgebreide instructie

Toelichting op meer sush-ingrediënten

Bereiden maki sushi = opgerolde sushi

Beide zakjes rijst in kokend, iets gezouten water doen en 17 minuten koken. De rijst voorzichtig uit het zakje halen en laten uitdruppen. De warme rijst met de Sushi-rijstazijn mengen en laten afkoelen.

Komkommer en winterwortel wassen en in staafjes van ca. 20 cm x 5mm x 5 mm snijden,

Zalm in 1 cm brede stroken snijden.

 

Bamboemat met daarop het Norir-vel en de rijst

De vulling op de rijst

Uitgebreide instructie

1. Blad nori op de bamboemat leggen

2. ¼ van de rijst in een dunne laag gelijkmatig op het blad nori uitspreiden. Aan de boven- en onderkant 1 cm leeg laten om de rol te kunnen sluiten, aan de zijkant tot de rand vullen.

3. 3 repen zalm en 2 staafjes komkommer in het midden op de rijst leggen.

4. Beetje mayonaise in het midden van de rijst aanbrengen, dan 2 staafjes wortel en 2 staafjes komkommer er op leggen.

5-6-7. Nori zorgvuldig en gelijkmatig met behulp van bamboemat met lichte druk van het lichaam af oprollen.

8-9 Op één einde van het blad nori een beetje water druppelen, daarna het andere einde erop leggen en de rol stevig sluiten.

10. Bamboemat wegleggen

 

11. Sushirol met een scherp mes halveren. Mes voor elke snede met een beetje water nat maken om te voorkomen dat de rijst er aanplakt.

12-13 De twee helften naast elkaar leggen en in drie even lange stukken snijden.

14. Sushirollen rechtop op een bord met wasabi en gember zetten.

15. Sojasaus in een klein bakje apart er bij serveren. 

20-11-2017  nr. 205, gewijzigd op: 01-08-25 15:16:52