Toelichting cursussen   

Op mijn website heb ik informatie opgenomen voor cursisten en studenten die lessen volgen of hebben gevolgd en voor collega's.

Internetcursus AZC Crailo:

Ik gaf 's avonds les aan volwassenen in het gebouwtje van de basisschool. In het Internetlokaal had ik geen beschikking over een eigen elektronische leeromgeving. Om met de cursisten te kunnen communiceren heb ik mijn eigen platform gemaakt. 

Hogeschool van Amsterdam, onderzoeksmethoden en afstudeerwerkstuk Pedagogiek:

In 2005 gaf ik les een studenten die laat waren ingestroomd. Zowel de studenten als ik hadden in het begin geen toegang tot BSCW, de elektronische leeromgeving van de Hogeschool van Amsterdam. Vandaar dat ik snel een eigen website heb gemaakt om de studenten van informatie te kunnen voorzien.
In 2007 heb ik de informatie zowel op BSCW als op deze website opgenomen.

Textiele Werkvormen Julianaschool Kwartellaan:

Sinds 2011 ben ik vrijwilliger bij het vak Textiele Werkvormen op een basisschool.
We gebruiken hier Internet bij de uitleg van de technieken. Daarnaast gebruik ik mijn website voor het verstrekken van informatie aan overige vrijwilligers en voor het plaatsen van het door mij gemaakte instructie- en leerlingenmateriaal.

Andere redenen om dit materiaal op mijn website op te nemen:

  • Bij de instellingen was en ben ik weinig aanwezig op de locatie waar de studenten of cursisten zich bevonden, dus het Internet is dan een goed alternatief om informatie te verstrekken.
  • Ook na beŽindiging van de werkovereenkomst bij het AZC en bij de HvA bleef de informatie op mijn website toegankelijk voor mij en voor de studenten. Vanwege de houdbaarheidsdatum heb ik de links naar de inhoud grotendeels verwijderd.
  • En uiteraard heb ik de gelegenheid aangegrepen een beetje te kunnen experimenteren.